DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Ünlü yatırımcıdan borsa uyarısı: Tarihin en büyük balonu

Ünlü yatırımcıdan borsa uyarısı: Tarihin en büyük balonu

Ünlü yatırımcı Mark Spitznagel, borsanın tarihi bir satışa doğru gittiğini belirterek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Spitznagel, yapay zeka çılgınlığının ortasında, uzun süreli borsa rallisinin "insanlık tarihinin en büyük balonu" olduğunu ve patlamasının etkilerinin büyük olacağını söyledi.

ABONE OL
21 Temmuz 2024 15:24
Ünlü yatırımcıdan borsa uyarısı: Tarihin en büyük balonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü yatırımcı Mark Spitznagel, borsanın tarihi bir satışa doğru gittiğini belirterek yatırımcılara korkutan uyarılarda bulundu. Wall Street Journal’a verdiği röportajda, son dönemde hisse senedi kazançlarına güvenen yatırımcıları uyararak, borsadaki uzun süreli rallinin “insanlık tarihinin en büyük balonu” olduğunu ifade etti.

Piyasalardaki durumu “mega bir saatli bomba” olarak nitelendiren Spitznagel, “Gerçekten çok kötü bir şeye doğru gidiyoruz” dedi.

‘DOT-COM BALONUNDAN DAHA BÜYÜK OLABİLİR’

Universa Investments isimli finans şirketinin kurucu ortağı ve baş yatırım sorumlusu olan Mark Spitznagel, borsanın tarihi bir satışa doğru gittiğini söyleyerek, yapay zeka çılgınlığının ortasında istikrarlı hisse senedi kazançlarıyla rahatlayan yatırımcılar için korkutan uyarılarda bulundu.

Wall Street Journal’a verdiği son röportajda Spitznagel, borsada yıllardır süren rallinin “insanlık tarihinin en büyük balonu” olduğunu söyledi.

2000 yılında Nasdaq’ın çöküşünden önce yatırımcıların teknoloji hisselerine para akıttığı dot-com balonu ile günümüzün benzediğini belirten Spitznagel, balonun patlamasının etkisinin bu sefer daha da büyük olacağını söyledi.

RALLİ SONRASI ÇÖKÜŞ UYARISI

Spitznagel, enflasyon düşmeye devam ettikçe ve Fed para politikasını gevşettikçe mevcut rallinin muhtemelen bir süre daha devam edeceğini söyledi ve rallinin ardından gelecek bir satışta hisse senetlerinin değerinin yarısından fazlasını kaybedebileceğini ileri sürdü.

Spitznagel piyasalardaki durumun “mega bir saatli bomba” olduğunu söyledi ve “Bence gerçekten çok kötü bir şeye doğru gidiyoruz” dedi.

Ünlü yatırımcı Ocak 2023’ten bu yana bir çöküş uyarısında bulunuyor. Ancak Spitznagel’e göre yaklaşan krizin zaman çizelgesi artık daha net ve yıl sonundan önce bir durgunluğun görülmesi muhtemel.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP