DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
33°

AÇIK

KALAN SÜRE

İsrail’in tepkisinin ardından Adidas Bella Hadid reklamını kaldırdı

İsrail’in tepkisinin ardından Adidas Bella Hadid reklamını kaldırdı

Adidas, İsrail'in tepkilerinin ardından yarı Filistinli dünyaca ünlü model Bella Hadid'in reklamlarını kaldırdı.

ABONE OL
21 Temmuz 2024 11:36
İsrail’in tepkisinin ardından Adidas Bella Hadid reklamını kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adidas, İsrail’in tepkilerinin ardından 1972 Münih Olimpiyatları’na gönderme yapan retro ayakkabılar için hazırladığı reklam kampanyasından, yarı Filistinli süper model Bella Hadid’i çıkardı.

İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlar, sosyal medya hesaplarından, “Münih Olimpiyatları’nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklam yüzü olan Bella Hadid’in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı” iddiasıyla Adidas’a tepki göstermişti.

USA Today’e açıklama yapan Adidas’ın sözcüsü, İsrail karşıtlığıyla bilinen Bella Hadid’in 1972 Münih Olimpiyatları’nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının sebep olduğu “üzüntü ve sıkıntı” için özür dilediklerini söylemişti.

KAMPAYADAN ÇIKARILDI, BOYKOT TEPKİSİ GELDİ

Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı nedeniyle “trajik tarihi olaylar”la bağlantı kurulduğuna dikkati çeken sözcü, ayakkabı reklamının bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini söylemişti.

Adidas son olarak AFP’ye yaptığı açıklamada Hadid’in kampanyadan çıkarıldığını doğruladı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Hadid’i savundu ve kampanyanın geri çekilmesinin ardından Adidas’ın boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Dünyaca ünlü model Bella Hadid ve kız kardeşi Gigi, Filistinlilere yönelik yardım çalışmalarını desteklemek için 1 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP