DOLAR 33,0351 -0.16%
EURO 36,0023 -0.49%
ALTIN 2.547,47-2,04
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

İsrail’e İHA saldırısı şoku: Gerekli yanıtı vereceğiz

İsrail’e İHA saldırısı şoku: Gerekli yanıtı vereceğiz

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv'deki İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi. Bu arada, İHA'nın İran yapımı olduğu açıklandı.

ABONE OL
19 Temmuz 2024 17:04
İsrail’e İHA saldırısı şoku: Gerekli yanıtı vereceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv’e düzenlenen Yemen’deki İran destekli Husilerin üstlendiği insansız hava aracı (İHA) saldırısına “gerekli karşılığı vereceklerini” söyledi.

Gallant’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, sabah ordu kurmay kademesiyle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından, Savunma Bakanı, “Her tarafta her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Savunma ve saldırı eylemleri için hazırlanmalıyız. Savunma teşkilatı tüm sistemlerini güçlendirmek için çalışıyor. İsrail, kendisine zarar vermeye çalışan veya terör girişiminde bulunan herkese gerekli karşılığı verecektir.” ifadesini kullandı.

Tel Aviv’in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında yerel saatle gece 03.00’te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

Yemen’deki Husiler, Tel Aviv’i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, “Yafa” isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı. Husiler, İsrail’in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv’in kendileri için “güvenli olmayan bölge” olduğunu duyurmuştu.

İRAN YAPIMI İHA

İsrail ordusu, saldırıdaki insansız hava aracının (İHA) İran yapımı olduğunu ve Husiler tarafından Yemen’den fırlatıldığını değerlendirdiklerini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Yemen’deki İran destekli Husilerin üstlendiği ve Tel Aviv’de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan İHA saldırısında kullanılan dronun İran yapımı “Sammad-3” olduğunu ancak uzun menzil için üzerinde geliştirmeler yapıldığını belirtti.

İHA’nın İran destekli Husiler tarafından Yemen’den fırlatıldığını değerlendirdiklerini aktaran Hagari, hava aracının deniz yönünden Tel Aviv’e ulaştığını söyledi. Tel Aviv’deki saldırının yanı sıra İsrail Hava Kuvvetlerinin doğu yönünden yaklaşan bir İHA’yı ülke sınırları dışında havada imha ettiğini aktaran Hagari, “İHA’nın neden bir tehdit olarak algılanmadığı ve vurulmadığını araştırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Hagari, İsrail basınında çıkan “İHA’nın dost bir ülkeye ait olduğunun değerlendirildiği bu nedenle vurulmadığı” yönündeki iddiaları reddederek “olayın bir hata olduğunu” aktardı. İsrail’in kuzeyindeki “İHA tehdidinin çok daha yaşamsal ve büyük olduğuna” dikkati çeken Hagari, saldırının ilerleyen günlerde geniş şekilde ele alınacağını, uygun savunma ve saldırı stratejisinin de buna göre geliştirileceğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP