DOLAR 33,0635 -0.06%
EURO 36,0386 -0.36%
ALTIN 2.550,89-1,91
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel yazılım krizi dünyayı kilitledi… Siber saldırı mı yapıldı?

Küresel yazılım krizi dünyayı kilitledi… Siber saldırı mı yapıldı?

Başta havalimanları ve bankacılık olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkileyen küresel teknik sorunlar, dünyanın gündemine oturdu. İnsanlık 'çevrimdışı' kaldı... BTK ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Aksaklıkların siber saldırı kaynaklı olmadığı belirtildi.

ABONE OL
19 Temmuz 2024 12:43
Küresel yazılım krizi dünyayı kilitledi… Siber saldırı mı yapıldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BTK, birçok sektörü olumsuz etkileyen küresel teknik sorunlar hakkında “Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi” açıklaması yaptı.

BTK, konuya ilişkin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda küresel çapta yaşanan kesintiye ilişkin inceleme yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır. Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da “Siber saldırı söz konusu değil. Zarara uğrayan, etkilenen sistemlerle ilgili bazı kurumlarımızda hemen müdahaleyle aksaklığın önemli bir bölümünü atlattık” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP