DOLAR 33,0463 -0.11%
EURO 36,0294 -0.39%
ALTIN 2.555,42-1,74
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Microsoft’tan teknik aksaklığa ilişkin açıklama

Microsoft’tan teknik aksaklığa ilişkin açıklama

Microsoft, Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimde aksaklık yaşandığını ancak sorunu hafifletici önlemler alınmaya devam edilirken hizmetlere erişimde iyileşme görüldüğünü bildirdi.

ABONE OL
19 Temmuz 2024 12:33
Microsoft’tan teknik aksaklığa ilişkin açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Microsoft 365’in internet sitesinde yer alan açıklamada, Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri için etki azaltma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Mevcut sorunun çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini kullanmaya çalışan tüm kullanıcıları etkiliyor olabileceği ifade edilen açıklamada, etkilenen uygulama ve hizmetler arasında Microsoft Defender, Microsoft Teams, Microsoft Purview ve OneDrive’ın da bulunduğu bilgisi verildi.

Sorunun ana nedeni olarak Azure bulut sistemindeki bir yapılandırma değişikliğinden dolayı depolama ve bilgi işlem kaynakları arasında yaşanan kesintiye işaret edildi.

Açıklamada, “Biz hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor.” ifadesi kullanıldı.

Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike’in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP