DOLAR 33,1075 0.08%
EURO 36,0609 -0.29%
ALTIN 2.575,90-0,95
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

San Francisco Fed Başkanı Daly’den faiz mesajı

San Francisco Fed Başkanı Daly’den faiz mesajı

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefine geri dönülmekte olduğunu dair daha fazla güven aradığını söyledi.

ABONE OL
19 Temmuz 2024 07:52
San Francisco Fed Başkanı Daly’den faiz mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Perşembe günü yaptığı açıklamada, faiz oranı indirimi çağrısı yapmadan önce enflasyonun Fed’in yüzde 2 hedefine geri döndüğüne dair daha fazla güven aradığını söyledi.

Daly, “Şu anda fiyat istikrarımız yok. Gerçekten çok iyi veriler aldık, enflasyona ilişkin gelen veriler olumlu ve bu yılın başından sonra iyi veriler olmasına rağmen, enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine geri döndürme konusunda henüz orada değiliz” dedi.

Para politikasının şu anda dengeleyici bir harekette olduğunu söyleyen Daly, “Faiz oranlarını normalleştirmek için çok erken harekete geçmek ve enflasyonun hedefimizin altında veya üstünde kalması bir risktir ve çok uzun süre bu hedefte kalıp işgücü piyasasını sekteye uğratma riski vardır” dedi.

Daly, faiz indirimi olasılığı konusunda sabırlı olunması konusunda uyardı.

Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapması bekleniyor ancak bazıları, fiyat baskılarının azalması nedeniyle merkez bankasının Temmuz toplantısında harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP