DOLAR 33,0760 0.03%
EURO 36,2126 -0.02%
ALTIN 2.610,27-0,13
BITCOIN %
İstanbul
34°

AÇIK

KALAN SÜRE

Bitfinex 113. Alpha Raporu’nu yayımladı

Bitfinex 113. Alpha Raporu’nu yayımladı

Bitfinex Alpha Raporu’na göre, Bitcoin’de hafta sonu yaşanan toparlanma, düşüşün sona erdiği anlamına gelmiyor. Uzun Vadeli Yatırımcı arzı sabitlenirken, odak kaçınılmaz olarak ocak ayından bu yana önemli ölçüde artan ve yaklaşık 4,8 milyon BTC'de sabit kalan Kısa Vadeli Yatırımcılara kayıyor.

ABONE OL
18 Temmuz 2024 16:58
Bitfinex 113. Alpha Raporu’nu yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitfinex Alpha Raporu’nun geçtiğimiz sayısında, Bitcoin’in 53.000 dolar seviyesine düşüşünün yerel bir dip olabileceğini belirtilmişti. Bunun ardından fiyatın dip seviyelerinden yüzde 13’ün üzerinde toparlandığını ve lider kripto paranın haftayı yüzde 8,76’lık artışla kapattığı görüldü. Bununla birlikte Bitcoin, 3 Temmuz’da Alman hükümetinin satış haberlerinin ardından kırdığı 60.200 dolarlık 125 günlük aralığı yeniden yokladı.

Bitfinex’in yayımladığı 113. Alpha Raporu’na göre hafta sonu yaşanan toparlanma, düşüşün sona erdiği anlamına gelmiyor. Son birkaç aydır hafta sonu yaşanan ufak artışların ardından hafta içi geri çekilmeler görüldü. Bu nedenle, piyasanın olası geleceği hakkında kesin sonuçlar çıkarmadan önce, haftanın başlangıcında piyasanın nasıl gelişeceğini dikkatle izlenmeli.

Uzun Vadeli Yatırımcılardaki satış baskısı azalıyor

Piyasalarda; Uzun Vadeli Yatırımcılardaki (LTH) satış baskısının azalıyor gibi görünmesi olumlu bir etken olarak öne çıkıyor. LTH arzı, ocak ayında 16,2 milyon Bitcoin iken, şu anda 14,8 milyon Bitcoin civarında sabitlenmiş durumda. Bu sabitlenme, satış baskısında bir azalmaya ve kâr alma agresifliğinde bir düşüşe işaret ediyor. LTH Harcanan Çıktı Kâr Oranı metriği de bu durumu desteklemekte.

LTH arzı sabitlenirken, odak kaçınılmaz olarak ocak ayından bu yana önemli ölçüde artan ve yaklaşık 4,8 milyon BTC’de sabit kalan Kısa Vadeli Yatırımcılara (STH) kayıyor. Bu STH arzındaki artış büyük ölçüde yeni yatırımcıların ETF’ler aracılığıyla piyasaya girmesi ve son düzeltme sırasında düşüşten yararlanmaya çalışmasından kaynaklanıyor. Ancak, mevcut aşağı yönlü fiyat hareketi, STH’lar tarafından tutulan 2,8 milyon Bitcoin’i net gerçekleşmemiş zararlara itti. Mevcut ayı trendleri ve Mt. Gox alacaklıları gibi varlıklardan kaynaklanan arz baskılarına rağmen, piyasanın denge noktasına yaklaştığı görülüyor.

Piyasa, haberler ve dış etkilere duyarlı kalmaya devam ediyor

Hafta sonu yaşanan yukarı yönlü hareket, kısa vadeli bir toparlanma potansiyelini işaret etse de piyasa, haberler ve dış etkilere duyarlı kalmaya devam ediyor. Kısa Vadeli Yatırımcıların varlıklarını nasıl yöneteceklerini ve haftanın başındaki piyasa tepkisini izlemek, BTC fiyatlarının kısa vadeli yönünü belirlemede kritik olacak. Enflasyon, ekonomik gelişmeleri ve Fed’in gelecekteki kararlarını yakından takip eden küçük işletmeler için hâlâ ana endişe kaynağı.

Kripto endüstrisindeki son gelişmelere bakıldığında, Almanya’nın Bitcoin satışının sona erdiği görülürken, SEC de Hiro Systems ve Paxful’a yönelik soruşturmalarını tamamlamış durumda.

Diğer taraftan ABD’de milletvekilleri, Başkan Biden’ın SAB 121’i geçersiz kılma amacıyla oluşturulan önlemi bir girişimi veto etmesine itirazda bulunmaya çalışsa da Meclis’te gereken üçte iki çoğunluk sağlanamadı. Bankaların kripto varlıklarını yükümlülük olarak listelemesini zorunlu kılan SAB 121, bu düzenlemeyle de bankaların dijital varlık saklama hizmeti sunmasının önüne geçiyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP