DOLAR 33,0760 0.03%
EURO 36,2126 -0.02%
ALTIN 2.610,27-0,13
BITCOIN %
İstanbul
34°

AÇIK

KALAN SÜRE

Baskılar devam ediyor… Biden’ın çekilmesini istiyorlar

Baskılar devam ediyor… Biden’ın çekilmesini istiyorlar

ABD'de üst düzey Demokratların, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi için baskıları sürüyor.

ABONE OL
18 Temmuz 2024 15:20
Baskılar devam ediyor… Biden’ın çekilmesini istiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN’in ismi verilmeyen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kongrenin kıdemli üyelerinden eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Biden’a, “anket sonuçlarının, Donald Trump’ı yenemeyeceğini gösterdiğini” söylediği öne sürüldü.

Bir kaynak, Başkan’ın kazanacağına dair anketler gördüğünü belirttiğini ileri sürerken, başka bir kaynak ise ABD Başkanı’nın anketler konusunda kendini savunduğunu aktardı.

Pelosi’nin bir sözcüsü, eski Temsilciler Meclisi Başkanı’nın 12 Temmuz’dan beri Biden ile konuşmadığını açıkladı.

ABC News’un haberine göre, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin hem Biden için hem Demokrat Parti için hem de ülke için daha iyi olacağını ifade etti. Schumer’in sözcüsü, “ABC’nin kaynağı, Chuck Schumer ya da Başkan Joe Biden olmadığı sürece bu haber boş bir spekülasyondan ibarettir” ifadesini kullandı.

Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde Guardian’a konuşan Barack Obama’nın eski kıdemli danışmanı David Axelrod ise ABD’de 82 yaşında birinin başkan seçilmesinin, çok zor bir durum olacağını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Adam Schiff de dün Biden’a çekil çağrısı yapanların arasına katılarak, “Kampanyadan çekilme kararı, Başkan Biden’ın vereceği bir karar ancak artık bayrağı devretme zamanının geldiğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP