DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 22101860,45%
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Hugo Boss’u iki pazar vurdu

Hugo Boss’u iki pazar vurdu

Lüks moda markası Hugo Boss, satış beklentilerini düşürdü. Yapılan açıklamanın ardından Hugo Boss hisseleri de düşüşe geçti.

ABONE OL
16 Temmuz 2024 17:45
Hugo Boss’u iki pazar vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman moda devi yaptığı açıklamada yıllık satış beklentisini 4,45 milyar euro’dan 4,35 milyar euro’ya revize ettiğini açıkladı. Yapılan revizeye gerekçe olarak makroekonomik ve jeopolitik zorluklar gösterildi. Özellikle Çin ve İngiltere’nin zorlu pazarlar olduğu vurgulandı.

CNBC’nin haberine göre Hugo Boss’un hisseleri yaklaşık yüzde 8 oranında düşüş yaşadı.

Şirket CEO’Su Daniel Grieder yaptığı açıklamada, küresel makroekonomik belirsizliğin önemli olduğu bir dönemde faaliyet gösterdiklerini söyleyerek, bu durumun ikinci çeyrek performansını etkilediğini vurguladı.

Grieder açıklamasında, “Makro toparlanmanın zamanlaması belirsizliğini korusa da güçlü markalarımız BOSS ve HUGO’ya sürekli yatırım yapma stratejimiz, trendin üzerinde büyümeyi sürdürme ve daha fazla pazar payı elde etme yeteneğimize olan güvenimizi artırıyor” dedi.

Şirket, mart ayında da 2024 satış büyümesinin yüde 3 ila yüde 6’ya kadar yavaşlamasının muhtemelen olduğunu söylemişti.

Hugo Boss’un grup satışları, ikinci çeyrekte Asya ve Avrupa’daki düşüşlerin etkisiyle ön verilere göre yüzde 1 düşerek 1,02 milyar eurı’ya geriledi.

Şirketin ön raporunda, ikinci çeyrek faaliyet karının, daha zayıf satış eğilimlerinin ve işletmeye yapılan stratejik yatırımların etkisiyle, bir önceki yıla göre yüzde 42 düşerek 70 milyon euro’ya gerilediği belirtildi.

Grieder, şirketin yılın ikinci yarısında tekrar karlı büyümeye dönmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Lüksler endişelerden etkileniyor

Makroekonomik ve jeopolitik endişeler lüks sektörünü etkiliyor.

Burberry ve LVMH gibi diğer üst düzey markalar da daha önce satışlarında yavaşlama bildirmişti.

Burberry hisseleri, yüzde16 düştü.

İsviçreli lüks grubu Richemont, Çin satışlarındaki düşüşün şirketin sonuçlarını etkilemesi üzerine, sabit döviz kuru üzerinden birinci çeyrekte sadece yüzde 1 satış büyümesi bildirdi.

Bir zamanlar kazançlı olan Çin pazarından gelen zayıf talep, birkaç çeyrektir belirgin bir baskı oluşturuyor.

Artemis Fund Managers’ın küresel hisse senedi fonu yöneticisi Swetha Ramachandran, CNBC’ye yaptığı açıklamada, Çinli tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın abartılmış olabileceğini ancak birçok Çinlinin büyük harcamalarını yurt dışında yaptığını söyledi:

“Salgın öncesinde, Çinli tüketicilerin lüks talebinin yaklaşık yüzde 70′i Çin dışında gerçekleşiyordu. Karantina nedeniyle, hiç kimse seyahat edemeyince, bunların hepsi Çin’e geri döndü. Şimdi insanlar tekrar hareket halinde, bu yine yurtdışına doğru bir hareketlenme anlamına geliyor. Bu da Çinli gezginlerin şu anda öncelik verdiği diğer Asya destinasyonlarındaki gücü açıklıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP