DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Özgür Özel’den en düşük emekli maaşı tepkisi: Kürsüden hesaplayarak seslendi
  • Ekonomi Manşet :
  • Genel
  • Özgür Özel’den en düşük emekli maaşı tepkisi: Kürsüden hesaplayarak seslendi

Özgür Özel’den en düşük emekli maaşı tepkisi: Kürsüden hesaplayarak seslendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine kürsüden tepki gösterdi. Özel, "En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo kıyma alıyordu. Bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Emeklinin cebinden 6 ay öncesine göre 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz" dedi.

ABONE OL
16 Temmuz 2024 15:26
Özgür Özel’den en düşük emekli maaşı tepkisi: Kürsüden hesaplayarak seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP lideri Özgür Özel, TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Özel’in gündeminde en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi vardı. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyleyen Özgür Özel, maaşlara yapılan 2 bin 500 liralık zammı da eleştirdi.

CHP lideri, “En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz bugün emeklinin cebinden 6 ay öncesine göre 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“O gün iktidarıyla muhalefetiyle doğru bir sınav verildi. Biz o gün asla darbelerden medet ummadığımızı, seçilmiş parlamentonun arkasında olduğumuzu net bir şekilde ifade ettik. O gün orada bulunan tüm milletvekillerimiz demokrasiye sahip çıktı, halk iradesine sahip çıktı.

Çünkü biliriz ki; bu ülkede biri tek adam olacaksa onu hak edebilecek mazur görülebilecek tek kişi vardı, 7 ülkenin istilasındaki Anadolu’yu kurtuluşa ikna eden, sonra kurtaran, bu ülkeyi yeniden kuran Mustafa Kemal’e sordular; padişahlık mı, Yıldız Sarayı’ndan devam mı, yoksa krallığı mı ilan edeceksiniz, ya da Amerikan tipi başkanlığı mı belirleyeceksiniz? O kurtuluştan önce kurduğu meclise atıfta bulundu; 23 Nisan 1920 ruhuna atıfta bulundu. O bu ülkeye tek adamn rejimini değil; bugün bütün saldırılara rağmen demokrasiyi getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tenezzül etmediği hiçbir şeye bu ülkede hiç kimse tenezzül edemezdi… Bunun adı Fethullah Gülen de olsa fark etmez, tek adamlığa heveslenen kim olursa olsun fark etmez. Karşısındayız, demokrasinin arkasındayız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP