DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Petrolde sakin seyir

Petrolde sakin seyir

Petrol, iki günlük düşüşün ardından doları ve para politikasına ilişkin görünümün odak noktası olmasıyla yatay seyirde.

ABONE OL
16 Temmuz 2024 08:51
Petrolde sakin seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent ham petrolü, önceki iki seansta yüzde 0,6 kayıp yaşadıktan sonra varil başına 85 doların altında işlem gördü; ABD ham petrolü ise 82 dolara yakın. ABD para birimi, ABD başkanlık adayı Donald Trump’a düzenlenen suikast girişiminin ardından Pazartesi günü değer kazandı. Bu da petrol dahil emtialar için ters bir rüzgar oldu.

Yine de Fed Başkanı Jerome Powell, son ABD ekonomik verilerinin politika yapıcılara enflasyonun kontrol altında olduğuna dair daha fazla güven verdiğini, bunun da borçlanma maliyetlerinin düştüğü ve doların zayıfladığının habercisi olabileceğini söyledi.

Ham petrol bu yıl, OPEC+’ın arz kısıntıları ve ABD’nin faiz indirimi beklentilerinin desteğiyle yükseldi. Ancak Çin, ham petrol piyasası için önemli bir risk olmaya devam ediyor; ülke 2023’ün ilk çeyreğinden beri görülen en yavaş büyümeyi gerçekleştirdi. Ülkenin geniş ekonomik ve siyasi politikaları belirleyen Üçüncü Plenumu bu hafta gerçekleşecek.

Commonwealth Bank of Australia’dan analist Vivek Dhar, Çin’deki “yavaşlamanın hâlâ zayıf Tüketici Güveni söylemini yansıttığını” ve bu durumun muhtemelen petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yaratacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP