DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda Trump etkisi

Küresel piyasalarda Trump etkisi

ABD’de başkanlık için yarışan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından piyasalarda Trump'ın seçim yarışını kazanacağına yönelik işlemler arttı. Dolar yükselirken, bitcoin yaklaşık 2 haftanın zirvesine çıktı.

ABONE OL
15 Temmuz 2024 23:40
Küresel piyasalarda Trump etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta sonu Donald Trump’a yönelik suikast girişimi küresel piyasalarda da yankı buldu. Dolar, G10 ülkelerinin para birimlerine karşı yükselirken Bitcoin 62 bin doları aşarak iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Japonya piyasalarının kapalı olduğu günde diğer Asya Borsaları çoğunlukla düştü. S&P 500 endeks vadeli kontratları yükseldi.

Saxo Capital Markets Stratejisti Charu Chanana piyasalarda Trump’ın yeniden Başkan seçilme olasılığının daha güçlü olarak fiyatlandığını belirterek “Bu yuan ve Meksika pesosu için olumsuz olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

ABD’de Cumhuriyetçilerin desteklenmesi, daha gevşek mali politikalar ve yüksek gümrük tarifeleri anlamına gelirken, bu doların güçlenmesine, tahvillerin gerilemesine neden oluyor.

Bu hafta küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması, Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı, Euro Bölgesi enflasyon verileri ve bölgesel Fed Başkanlarının konuşmaları takip edilecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP