DOLAR 32,9549 -0.14%
EURO 35,8425 -0.14%
ALTIN 2.523,980,66
BITCOIN %
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

EURO 2024’te şampiyon İspanya

EURO 2024’te şampiyon İspanya

İspanya, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek kupayı kazandı.

ABONE OL
15 Temmuz 2024 01:16
EURO 2024’te şampiyon İspanya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Şampiyonası 2024 finalinde İngiltere’yi 2-1 mağlup eden İspanya hiç maç kaybetmeden geldiği son maçta şampiyonluğunu ilan etti. 4. kez Avrupa’nın en büyüğü olan İspanya tarihe geçti.

İLK YARIDA TEK ŞUT

İspanya – İngiltere finalinin ilk yarısında sadece 1 isabetli şut atıldı.

Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Declan Rice’ın ceza alanına gönderdiği ortasında topla buluşan Phil Foden’ın yaptığı vuruşta Unai Simon topa hakim olmayı başardı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarı İspanya’nın golüyle başladı. 47’de İspanya, Nico Williams’ın golü ile maçta öne geçti. Hızlı gelişen atakta Lamine Yamal’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Nico Williams, sol çaprazdan yaptığı yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Jordan Pickford’ın yanından uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

İNGİLTERE DENGEYİ YAKALADI

73’te İngiltere, Cole Palmer’ın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Bukayo Saka, Jude Bellingham, Cole Palmer arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Cole Palmer, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Unai Simon’un sağından köşede ağlarla buluşturmayı başardı.


Maça dengeyi getiren İngiltere bu golle moral buldu ama İspanya pes etmedi.

SON SÖZÜ İSPANYA SÖYLEDİ

86’da Mikel Oyarzabal’ın golü ile İspanyollar maçta tekrar öne geçti. Marc Cucurella’nın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Mikel Oyarzabal, ön direkten gelişine yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Jordan Pickford’ın sağından köşede ağlara yolladı.

İSPANYA TARİHE GEÇTİ

Karşılaşmanın geri kalanında İngiltere üst üste pozisyonlar bulsa da golü bulamadı ve İspanya maçı kazanarak 1964, 2008 ve 2012 yıllarının ardından dördüncü kez Avrupa’nın en büyüğü oldu. İspanya ayrıca Avrupa Şampiyonası’nı tarihte en çok kazanan takım olmayı da başardı.

YAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanyol futbolcu Lamine Yamal, Avrupa Şampiyonası tarihinde finalde oynayan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP