DOLAR 32,9513 0.15%
EURO 35,8932 0.05%
ALTIN 2.531,45-0,12
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Erdoğan’ın sözlerine Kremlin’den yanıt geldi

Erdoğan’ın sözlerine Kremlin’den yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da Rusya ile Ukrayna arasında bir süre önce feshedilen Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına dair sözlerine Kremlin'den yanıt geldi.

ABONE OL
12 Temmuz 2024 15:24
Erdoğan’ın sözlerine Kremlin’den yanıt geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın artık feshedilmiş olan Karadeniz tahıl anlaşmasının yeniden başlatılmasına ilişkin herhangi bir senaryoyu göz ardı etmediğini söyledi.

Perşembe günü Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Erdoğan, tahıl anlaşması da dahil olmak üzere Karadeniz’de seyir güvenliği konusunu ele aldıklarını söylemişti.

Rusya, Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasında imzalanan ve bir yıl boyunca Rusya ile Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden tarımsal ihracatını kolaylaştıran anlaşma Temmuz 2023’te sona ermişti.

Moskova, o dönemde, anlaşmayı ancak kendi tarım ürünlerinin dünya pazarlarına ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması halinde yenileyeceğini söylemişti.

“DEFALARCA DİYALOĞA AÇIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerin başında gelen Peskov, Erdoğan’ın yorumları ışığında Cuma günü anlaşmanın olası bir yenilenmesi hakkında sorulan soruya yanıt verdi. Peskov, “Kremlin herhangi bir anlaşmayı göz ardı etmiyor. Kremlin, Başkan Putin defalarca diyaloğa açık olduğunu söyledi” dedi.

Peskov tahıl konusunda varılacak herhangi bir anlaşmanın “mevcut durumun genel bağlamı içinde” bir konular paketinin parçası olarak varılması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi’ne ilişkin soruya karşılık, bu konuyu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüklerini, konunun takipçisi olacaklarını söylemişti.

Washington’da soruları yanıtlayan Erdoğan, “(Ukrayna ve Rusya) Her iki tarafı eğer bu konuda bütünleştirebilirsek inşallah Karadeniz Tahıl Girişimi’nin adımlarını da atmış oluruz. Bir İstanbul Dolmabahçe serüvenini burada geliştirmiş olalım diye düşünüyoruz. Beklentimiz bu” ifadesini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP