DOLAR 33,9102 0.14%
EURO 37,8116 0.16%
ALTIN 2.740,600,15
BITCOIN %
İstanbul
29°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Orban, ‘Rusya-Ukrayna barışı’ için Trump’ı ziyaret etti

Orban, ‘Rusya-Ukrayna barışı’ için Trump’ı ziyaret etti

Macaristan Başbakanı Orban, "Rusya ve Ukrayna barış misyonunun" 5. görüşmesini Trump ile yaptı.

ABONE OL
12 Temmuz 2024 13:44
Orban, ‘Rusya-Ukrayna barışı’ için Trump’ı ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını üstlenmesi ile “barış misyonu” adını verdiği görüşmeler kapsamında eski ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

NATO Zirvesi için ABD’nin Washington kentinde bulunan Orban, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, Trump’la yaptığı görüşmeyi “barış misyonu 5.0” olarak nitelendirdi. Ukrayna’da yaklaşık 2,5 yıldır süren savaşın son bulması için “barış misyonu” adını verdiği görüşmelerini sürdüren Orban, Trump ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Barışı sağlamanın yollarını görüştük. Günün iyi haberi, (Trump) çözecek” ifadesini kullandı.

Orban, Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin video paylaşımında da bulunarak, Trump’ın barıştan yana olduğunu başkanlık sürecinde gösterdiğini, bunu yine yapacağını vurguladı.

Macaristan’ın AB dönem başkanlığını üstlenmesinin ardından Orban, önce Ukrayna’ya beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra AB yöneticilerinin tepkisine rağmen Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Orban, 3’üncü ziyaretini Çin’e yaptı.

Orban, “barış misyonu” kapsamında bir önceki görüşmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Washington’da yapmış, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgülerde bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP