DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Cevdet Yılmaz: Cari denge hizmet gelirlerindeki artışla iyileşti

Cevdet Yılmaz: Cari denge hizmet gelirlerindeki artışla iyileşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı cari denge değerlendirmesinde, "Cari işlemler dengesindeki iyileşme, büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten ve hizmet gelirlerindeki artıştan kaynaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
12 Temmuz 2024 12:56
Cevdet Yılmaz: Cari denge hizmet gelirlerindeki artışla iyileşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz cari işlemler açığının azalmaya devam ettiğini ve rezervlerin güçlenmeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı cari denge açıklamasında, “2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde cari açıktaki iyileşme, geçen senenin aynı dönemine göre 19,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme, büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten ve hizmet gelirlerindeki artıştan kaynaklanmıştır” dedi.

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam 20,8 milyar dolar azaldığını, hizmet gelirlerinde Mayıs ayındaki artışla birlikte 6 ay sonra mal ve hizmet dengesinin pozitife döndüğünü dile getiren Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde mal ve hizmet gelirlerimizin daha da artmasını ve cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans göstererek yüzde 2,5 seviyesinin altında gerçekleşmesini bekliyoruz.

Cari açığı azaltırken, doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini ve rezervlerimizi arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP