DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Samsung’daki grev yayılabilir

Samsung’daki grev yayılabilir

Samsung Electronics'te sendika grevi yapay zeka çipleri üreten tesislere yaymayı hedefliyor.

ABONE OL
12 Temmuz 2024 10:27
Samsung’daki grev yayılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung Electronics’te örgütlü en büyük sendikası, şirketin en gelişmiş yapay zeka bellek çipi tesislerinden birinde çalışanlara iş bırakma çağrısında bulunarak, daha yüksek ücret için başlattıkları kampanyanın hız kaybetme belirtileri göstermesinin ardından taktik değiştirdi.

Sendikanın bu hafta genel grev çağrısında bulunmasının ardından Perşembe ve Cuma günleri Samsung’un Seul’ün güneyindeki Pyeongtaek’te bulunan yüksek bant genişliğine sahip bellek tesisinin önünde düzenlenen protesto gösterilerine yüzlerce çalışan katıldı.

Bu sayı Pazartesi günü Samsung’un Hwaseong’daki ana tesisinin önünde düzenlenen mitinge katılan binlerce kişiden çok daha az, ancak sendika liderleri Bloomberg News’e yaptıkları açıklamada baskıyı arttırmak için küçük ama stratejik açıdan önemli bir tesisi hedef aldıklarını söylediler.

Pyeongtaek tesisi Samsung’un önemli bir pazardan pay kapma çabalarının merkezini oluşturuyor. Çip üreticisi, Nvidia Corp. şirketini yüksek bant genişliğine sahip belleklerini kullanmaya ikna etmeye çalışıyor – bu, gelişen yapay zeka arenasında küçük rakibi SK Hynix Inc. şirketini yakalaması için bir ön koşul. Sendikanın genel sekreter yardımcısı Lee Hyun-kuk, üst düzey çip üretim hattını hedef almanın yönetime karşı “en etkili” önlem olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP