DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.544,16-2,17
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

JPMorgan Fed’den faiz indirimi beklentisini öne çekti

JPMorgan Fed’den faiz indirimi beklentisini öne çekti

JPMorgan ekonomistleri, ABD’de açıklanan Haziran enflasyon verisi sonrası Fed’in faiz indirimine daha erken başlamasını bekliyor,

ABONE OL
12 Temmuz 2024 19:45
JPMorgan Fed’den faiz indirimi beklentisini öne çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

JPMorgan, Fed’den daha önce Kasım olan ilk faiz indirim beklentisini iyi gelen enflasyon verisi sonrası Eylül ayına çekti.

Kurum ekonomisti Michael Feroli konuya ilişkin olarak paylaştığı notta “Fed Başkanı Jerome Powell Fed’in enflasyon cephesinde daha fazla iyi veri görmek istediğini belirtmişti. Bugün açıklanan veri de olumlu. Bunun ilk faiz indirimi için Eylül ayının yolunu açtığını düşünüyoruz” ifadesine yer verdi.

JPMorgan daha önce Fed’den ilk faiz indirimini Kasım’da beklediğini açıklamıştı.

ABD’de bugün açıklanan vere göre çekirdek enflasyon yüzde 0,1 ile Ağustos 2021’den beri en yavaş artışı kaydetti. Yıllık bazda da yüzde 3,3 ile 3 yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine indi. Veri, enflasyonda aşağı yönlü trendin sürdüğüne işaret etti ve Fed’den bu sene faiz indirimi beklentilerini teyit etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, dün ABD Kongresi’ndeki sunumunda enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair “biraz güveni olduğunu” ancak sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye düştüğünden yeterince emin olduğunu söylemeye “henüz hazır olmadığını” belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP