DOLAR 33,0034 0.58%
EURO 35,9417 0.88%
ALTIN 2.509,27-0,77
BITCOIN %
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

BYD Başkan Yardımcısı Li: Türkiye’de 8-12 farklı modelin üretimini konuşuyoruz

BYD Başkan Yardımcısı Li: Türkiye’de 8-12 farklı modelin üretimini konuşuyoruz

Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan BYD'nin üretimle ilgili detayları da belli oluyor. AA'ya konuşan BYD Başkan Yardımcısı Stella Li Türkiye'de 8 ila 12 modelin üretimi üzerinde konuştuklarını belirtti.

ABONE OL
11 Temmuz 2024 14:43
BYD Başkan Yardımcısı Li: Türkiye’de 8-12 farklı modelin üretimini konuşuyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BYD Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika Üst Yöneticisi (CEO) Stella Li, BYD’nin Türkiye’deki yatırım kararıyla ilgili bazı detaylar verdi.

AA’ya konuşan Li, coğrafi konumu bakımından Türkiye’nin önemine işaret etti.

Li, “Sadece Avrupa’ya değil, çevredeki bölgeyi de kapsayacak şekilde çok sayıda otomobil ihraç etme şansımız olacak” ifadesini kullandı.

Li, üretim tesisinin kurulacağı Manisa’ya bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Araziyi çok beğendik. Burada yerel bir Türk şirketi gibi olacağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki üretimin detaylarına değinen Li, “Yani yaklaşık 8 ila 12 farklı model arasında bir üretim üzerinde konuşuyoruz. Bu yüzden burada daha fazla model üretebilme ve kendimizi burada yerelleştirebilme şansını yakalamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“12 aydan daha kısa sürede inşa edebileceğimizi umuyoruz”

Mümkün olan en kısa zamanda fabrika inşaatına başlamak istediklerini ve yatırımın birinci fazında pil paket montajının Türkiye’de yapılacağını aktaran Li, şunları kaydetti:

“Şu anda çalışıyoruz, burada 12’den fazla kişiden oluşan, farklı bölüm bileşenlerini temsil eden insanlardan oluşan büyük bir ekibimiz var. Pek çok ayrıntıyı bilmek ve daha derinlemesine öğrenmek için bir hafta Manisa’da kalmak istiyoruz. Böylece artık bu proje üzerinde çalışmaya gerçekten hazır hale geleceğiz. Belki önümüzdeki yaz aylarında fabrikanın inşaatına başlayabiliriz ve sonrasında Çin’deki gibi 12 aydan daha kısa sürede fabrikayı inşa edebileceğimizi umuyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP