DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Biden’a ağır isimlerden çekilme çağrısı

Biden’a ağır isimlerden çekilme çağrısı

ABD’de ağırlığı yüksek isimlerin çekilme çağrısıyla Joe Biden üzerindeki baskı artıyor.

ABONE OL
11 Temmuz 2024 11:12
Biden’a ağır isimlerden çekilme çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Demokrat Parti’nin ağırlığı yüksek isimlerinin Başkan Joe Biden’a çekilme çağrısı yapması Biden üzerindeki baskının artmasına yol açıyor.

Vermont eyaletinin Demokrat senatörü Peter Welch, 81 yaşındaki başkanın çekilmesi gerektiğini doğrudan söyleyen ilk senatör oldu. Welch, Washington Post’a yazdığı ve olası ikinci Donald Trump döneminin tehlikelerine dikkat çektiği yazıda “Ülkenin iyiliği için Başkan Biden’a yarıştan çekilme çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Joe Biden’ın çabuk bir şekilde yarışta kalıp kalmayacağına karar vermesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Axios’un haberine göre ABD Senatosu çoğunluk lideri Chuck Schumer, seçim yarışına başka bir adayla girilmesi fikrine açık.

Schumer, Axios’un haberinin sorulması üzerine Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Joe’nun yanındayım” dedi, daha fazla yorum yapmadı.

Popüler figürler de Biden’a karşı sesini yükseltiyor. Aktör George Clooney, New York Times’a yazdığı yorum yazısında “Başımızı kuma gömebilir, dua edebilir ve Kasım’da bir mucize bekleyebiliriz. Ya da gerçekleri konuşabiliriz” diyerek Biden’ı çekilmeye davet etti.

Clooney, ABD başkanı için geçtiğimiz ay bir etkinlikte 30 milyon dolar bağış toplanmasına yardım etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP