DOLAR 33,0224 -0.07%
EURO 35,9987 0.15%
ALTIN 2.550,01-0,02
BITCOIN 22206870,44%
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Petrolde yön yukarı

Petrolde yön yukarı

Petrol fiyatları, talebin arttığına dair işaretlerin ve piyasalardaki risk iştahının güveni desteklemesiyle ikinci günde de yükselişini sürdürdü.

ABONE OL
11 Temmuz 2024 15:57
Petrolde yön yukarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel ham petrol göstergesi Brent, Çarşamba günü yüzde 0,5’lik bir artış kaydettikten sonra varil başına 86 dolara yükseldi; ABD ham petrolü ise 83 dolara yaklaştı. Yaz seyahat sezonu devam ederken jet yakıtı ve benzin tüketimi göstergelerinin artmasıyla birlikte ABD’nin ülke çapındaki stokları geçen hafta 3,4 milyon varil düştü.

Petroldeki yükseliş, küresel hisse senetlerinin toparlanmasıyla birlikte geldi; ABD hisseleri, Perşembe günü ilerleyen saatlerde yatırımcıların Fed’den faiz indirimi beklentilerine yol açabilecek enflasyon verileri öncesinde yeni bir zirveye ulaştı.

Ham petrol, OPEC+’nın arz kesintilerinin desteğiyle bu yıl toparlandı, ancak nispeten sessiz hareketler volatilitenin bu ay altı yılın en düşük seviyelerine gerilemesine neden oldu. OPEC+’in bazı üyeleri üzerinde anlaşmaya varılan limitlerin üzerinde pompalama yapmaya devam ederken, ana üretici Rusya Haziran ayında gözle görülür düşüşler yaptı.

Yatırımcılar, Perşembe günü ilerleyen saatlerde Uluslararası Enerji Ajansı’nın yılın bu yarısına ilişkin küresel ham petrol dengelerine ilişkin değerlendirmesi için aylık piyasa anlık görüntüsünü izleyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP