DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İran basını yazdı: THY ofisine başörtüsü mührü

İran basını yazdı: THY ofisine başörtüsü mührü

İran polisinin, bazı kadın çalışanların başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle THY'nin Tahran ofisini bir süre kapattığı bildirildi.

ABONE OL
10 Temmuz 2024 23:53
İran basını yazdı: THY ofisine başörtüsü mührü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın başkenti Tahran’da polisin, kadın çalışanların başörtüsü takma zorunluluğuna uymadığı gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın ofisini kapattığı belirtildi.

İran basının yayınladığı ve AP haber ajansının da aktardığı haberlere göre, İran polisi pazartesi günü THY’nin Tahran ofisine giderek başörtüsü kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle ofisi kapattı. Bunun ülkenin yasalarına uyulması yönünde uyarı niteliğinde bir uygulama olduğu kaydedildi.

Yarı resmi Tasnim haber ajansı, THY ofisindeki İranlı kadın çalışanlarla polis arasında gerilim yaşandığını ve ofisin mühürlendiğini yazdı. Haberde ofisin bugün açıldığı ve normal faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

İran’da 2022’de 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi, ülke çapında büyük protestolara neden olmuştu.

İran yönetimi, özellikle son dönemde kadınlara yönelik başörtüsü zorunluluğunu sıkılaştırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP