DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Sanayide dijital dönüşümün yeni adresi Hackathon’lar

Sanayide dijital dönüşümün yeni adresi Hackathon’lar

Endüstri 4.0 dönüşümde şirketlerin yeni tercihi yapay zeka temelli çözümlerin sunulduğu Hackathon'lar oldu. Yapay zeka destekli yazılım geliştiricisi Kuika AI Yazılım Genel Müdürü Stefano Tito “Hackathon’a katılan mühendisler, yapay zeka ile şirketlerin sorunlarına çözüm sağlayacak projeler geliştiriyor. Böylelikle, şirketlerin operasyonel verimliliği arttırılıp, maliyetlerinin düşürülmesi sağlanıyor. Genç mühendislere de istihdam kapısı aralanıyor” açıklamasını yaptı.

ABONE OL
10 Temmuz 2024 16:55
Sanayide dijital dönüşümün yeni adresi Hackathon’lar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endüstri 4.0 dönüşümde şirketler, yapay zeka temelli çözümler sunan Hackathon’lara yöneliyor. Hackathon’lar aracılığıyla şirketlerin sorunlarına çözüm aranan projeler geliştiriliyor.

Hackathon’lar şirketlere ne sağlıyor?

Hackathon’lar, şirketlere yenilikçi ve yaratıcı çözümler sunma fırsatı sağlıyor. Katılımcılar, şirketlerin karşılaştığı zorluklara yönelik pratik ve uygulanabilir projeler geliştiriyor. Bu süreç, mühendislerin yapay zeka teknolojilerini kullanarak operasyonel verimliliği artırmasına ve maliyetleri düşürmesine yardımcı oluyor. Yapay zeka, iş süreçlerini optimize ederek, verimliliği artırarak dijital dönüşümde kritik bir rol oynuyor.

Dijital dönüşüm sürecinde, yapay zeka temelli çözümler, şirketlerin rekabet gücünü artırırken, inovasyonu teşvik ediyor. Mentorlar ve jüri üyelerinin rehberliğiyle projeler daha etkili ve verimli hale getirilip şirketler için gerçek değer yaratılıyor.

Kuika AI Yazılım Genel Müdürü Stefano Tito “İşgücü piyasasında yapay zeka ile büyük bir dönüşüm olacak. Bu konuya kafa yoran yapay zeka konusunda fikir geliştiren genç yeteneklerle tanışmak için de, Hackathon serisi düzenliyoruz. Hackathon’a katılan mühendisler yapay zeka ile şirketlerin sorunlarına çözüm sağlayacak projeler geliştiriyor. Böylelikle, şirketlerin operasyonel verimliliği arttırılıp, maliyetlerinin düşürülmesi sağlanıyor” dedi.

“Genç mühendislere, Hackathonlar aracılığı ile istihdam sağlıyoruz”

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenen Kuika AI Hackathon etkinliğinde toplamda 8 ekiple 29 katılımcının, 2 gün boyunca yapay zeka teknolojisini kullanarak inovatif projeler geliştirdiğini dile getiren Stefano Tito “Ekipler, yapay zeka temelli geliştirdikleri projeleri Türk iş dünyasının kullanıma sundu. Hackathon’da, mentorlar yarışma boyunca katılımcı gençlere rehberlik ederek projelerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Hackathon serimizin bir sonraki etkinliğini, Ekim ayında İstanbul’da gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı. Hande Berktan/bloomberght

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP