DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
33°

AÇIK

KALAN SÜRE

Asya borsalarında Powell sonrası karışık seyir

Asya borsalarında Powell sonrası karışık seyir

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından sonra karışık bir seyir izledi.

ABONE OL
10 Temmuz 2024 07:41
Asya borsalarında Powell sonrası karışık seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın gece boyunca yaptığı güvercin yorumların ardından önemli Wall Street gösterge endekslerinin yükselmesine rağmen karışık bir seyir izledi.

Powell, “politika kısıtlamalarının çok geç veya çok az azaltılmasının ekonomik aktiviteyi ve istihdamı gereğinden fazla zayıflatabileceğini” söyleyerek, faiz oranlarının çok yüksek bir seviyede bırakılması konusunda dikkatli olunması gerektiğinin sinyalini verdi.

Asya’da yatırımcılar Çin ve Japonya’dan gelen enflasyon verilerini değerlendirecek ve Çin Haziran ayı tüketici ve üretici fiyatları verilerini yayınlayacak.

Çin’de tüketici fiyatları endeksi Haziran’da yüzde 0,2 artış kaydetti; ekonomistlerin beklediği yüzde 0,4’lük artıştan daha yumuşak ve Mayıs’taki yüzde 0,3’ten daha düşüktü.

Ülkenin ÜFE’si beklentilere paralel olarak yıllık yüzde 0,8 düştü ve Mayıs ayındaki yüzde 1,4’lük düşüşe kıyasla yüzde 0,8’lik daha yumuşak bir düşüş yaşandı.

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,01 yükselirken, Çin CSI 300 endeksi TÜFE duyurusunun ardından yüzde 0,4 düştü.

Konu hakkında doğrudan bilgiye sahip kaynaklara göre Çin’in en büyük sigorta şirketi Ping An Insurance’ın değeri 5 milyar dolara kadar dönüştürülebilir tahvil ihraç etmeyi düşündüğünü bildirdi.

Japonya’da Nikkei 225 Salı gününden itibaren kazançlarını sürdürerek yüzde 0,25 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Geniş tabanlı Topix yüzde 0,34 yükseldi.

Güney Kore’nin Kospi endeksi yüzde 0,25 kayıp yaşarken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,2 kayıp yaşadı.

Çarşamba günü, elektronik devi Samsung Electronics’in en büyük işçi sendikası olan Ulusal Samsung Elektronik Sendikası, başlangıçta Pazartesi’den Çarşamba’ya kadar greve gideceği haberinin ardından süresiz grev çağrısında bulundu. Duyuruya rağmen Samsung Electronics’in hisseleri yüzde 0,11 arttı.

Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,47 kayıp yaşadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP