DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

Microsoft’un reklam şirketi Xandr, veri gizliliği ihlaliyle suçlanıyor

Microsoft’un reklam şirketi Xandr, veri gizliliği ihlaliyle suçlanıyor

Microsoft'un sahibi olduğu reklam teknolojileri şirketi Xandr, AB gizlilik ihlaliyle suçlanıyor. Xandr, Avrupalı veri gizliliği savunuculuğu grubu Noyb tarafından desteklenen bir şikayetin hedefinde. Şikayet, Avrupa Birliği'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında yapıldı ve geçerli olması halinde, Xandr'ın ana kuruluşunun Microsoft'un küresel yıllık cirosunun yüzde 4'üne varan para cezasıyla karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Xandr’ın, veri erişim haklarını ihlal ettiği ve insanlar hakkında yanlış bilgiler kullandığı iddia ediliyor.

ABONE OL
9 Temmuz 2024 19:58
Microsoft’un reklam şirketi Xandr, veri gizliliği ihlaliyle suçlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan teknoloji devi Microsoft’un 2021 yılında satın aldığı reklam teknolojileri şirketi Xandr, AB gizlilik ihlaliyle suçlanıyor.

Microsoft’un şirketi Xandr, bugün, reklamcılık için küresel bir pazara güç katan veri etkin bir teknoloji platformu konumunda. Şirket, Avrupalı ​​veri gizliliği savunuculuğu grubu Noyb tarafından desteklenen bir şikayetin hedefi oldu.

Noyb, son eylemi için İtalya’da adı açıklanmayan bir kişinin Xandr’a karşı ülkenin veri koruma makamına şikayette bulunmasını destekliyor. Şikayet, Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında yapıldı; yani, geçerli olması halinde, Xandr’ın ana kuruluşunun Microsoft’un küresel yıllık cirosunun yüzde 4’üne varan para cezalarına yol açabileceği anlamına geliyor.

Xandr, veri erişim haklarını ihlal etmesiyle suçlanıyor. Şikayette ayrıca reklam şirketinin insanlar hakkında yanlış bilgiler kullandığı da iddia ediliyor.

Şikayet, veri koruma yetkilisinden soruşturma yapmasını ve ihlallerin doğrulanması durumunda Xandr’ın kurallara uyması yönünde talimat vermesini talep ediyor. Noyb ayrıca Xandr’ın ana şirketine yıllık gelirin yüzde 4’üne kadar para cezası uygulanmasını da öneriyor Hande Berktan/bloomberght

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP