DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Malezya BRICS’e partner ülke olarak katılmak istiyor

Malezya BRICS’e partner ülke olarak katılmak istiyor

Malezya, BRICS'e "partner ülke" olarak katılabileceğini açıkladı.

ABONE OL
9 Temmuz 2024 12:22
Malezya BRICS’e partner ülke olarak katılmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ülkesinin, üye ülkelerle geliştirdiği ilişkiler sayesinde BRICS’e “partner ülke” olarak katılabileceğini bildirdi.

Ulusal basındaki haberlere göre Başbakan Enver, Malezya Parlamentosunda (Dewan Rakyat) ülkesinin BRICS’e katılımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Üye ülkelerle olan iyi ilişkileri sayesinde BRICS’e “partner ülke” olarak katılabileceklerini açıklayan Enver, başvuru sürecinin zaman alabileceğini söyledi.

BRICS’e katılmanın Malezya’nın dış politikalarıyla çelişmediğine işaret eden Enver, bunun, ülkenin ticaret ve ihracatını artıracağını ve ekonomik dayanıklılığını da güçlendireceğini vurguladı.

Ekonomik gücün artık sadece ABD’nin elinde olmadığını ifade eden Enver; Mısır, Etiyopya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) BRICS’e katılımıyla grubun toplam nüfusunun 3,54 milyara ulaştığını ve bunun da dünya nüfusunun yüzde 45’ini oluşturduğuna dikkati çekti.

Enver, BRICS’in dünyanın ekonomik gücü olabileceğini ve bunun uzun vadede Malezya’nın ekonomik büyümesine katkıda bulunacağının altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP