DOLAR 32,9330 0.04%
EURO 35,9531 0.03%
ALTIN 2.535,140,02
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalar Powell’ı bekliyor

Küresel piyasalar Powell’ı bekliyor

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın Senato sunumu öncesinde pozitif seyrediyor.

ABONE OL
9 Temmuz 2024 09:01
Küresel piyasalar Powell’ı bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senetleri piyasaları canlılığını koruyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen %0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişlere ise Japonya öncülük etti. Nikkei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi %23’ü aştı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken Bloomberg Dolar Endeksi 1.260 puanda. ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Biden’ın adımlarını Wall Street yakından izliyor

ABD Başkanı Joe Biden, artan sayıda Demokrat milletvekilinin başkanlık seçiminden çekilme çağrılarına kulak tıkayarak yarışta kalacağını söyledi.

Biden, Temsilciler Meclisi Demokratlarına hitaben kaleme aldığı mektupta rakibi Donald Trump’ı yenmeye kesin kararlı olduğunu belirtti.

Biden MSNBC yayınında yaptığı açıklamada ise “Milyonerlerin ne düşündüğü umurumda değil. Onların desteğini isterim ama bu seçim yarışına girmemin sebebi onlar değil” diye konuştu.

Wall Street’in Demokrat Parti bağışçıları ise gelişmeleri izlemekle yetiniyor. Biden’ın kampanyasını finanse etmek için bugüne kadar yüksek miktarda fon toplaması sonrası Wall Street’in en etkili bağışçıları Biden’ın kararı üzerindeki etkilerini kaybetti.

Bu arada Biden’ın sağlığı üzerine spekülasyonların artması üzerine doktoru açıklama yaptı. Bir Parkinson uzmanının Beyaz Saray’ı sıklıkla ziyaret ettiği haberleri üzerine endişeler artmıştı. Doktoru Kevin O’Conner sadece yıllık tıbbi kontroller sırasında Biden’ın bir nöroloji uzmanına gözüktüğünü bildirdi. Şu ana kadar dokuz Demokrat milletvekili Biden’a çekilme çağrısı yaptı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP