DOLAR 32,9109 0.03%
EURO 35,7558 -0.34%
ALTIN 2.548,330,54
BITCOIN %
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Petrolde sakin seyir

Petrolde sakin seyir

Petrol fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikası raporu öncesinde en kötü Beryl fırtınasının sona ermesiyle iki günlük düşüşünün ardından sakinleşti.

ABONE OL
9 Temmuz 2024 08:05
Petrolde sakin seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent ham petrolü, önceki iki seansta neredeyse yüzde 2 kayıp yaşadıktan sonra varil başına 86 doların altında işlem görürken, ABD ham petrolü 82 dolara yakındı. Beryl fırtınası ABD anakarasında yoluna devam ederken Teksas’ta kurtarma çalışmaları sürüyordu ve Houston Limanı ve Explorer Boru Hattı gibi bazı altyapılar zarar gördü. Houston’ın yaklaşık yüzde 85’i güç kaybetti.

Ham petrol, OPEC+’ın piyasayı daraltan arz kesintilerinin yanı sıra Fed’in faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğuna dair beklentilerin de yardımıyla yılbaşından bu yana güçlü bir şekilde yüksek seyrediyor. Powell, merkez bankasının ABD para politikasına ilişkin altı aylık raporunu Salı günü geç saatlerde Senato Bankacılık Komitesi’ne sunacak ve yatırımcılara borçlanma maliyetlerinin ileriye dönük yolu hakkında ipuçları sunacak.

İyimserliğin azaldığına dair artan göstergeler olmasına rağmen, kuzey yarımkürede yaz boyunca daha yüksek yakıt tüketimine ilişkin tahminler fiyatları destekliyor. Stoklar arttıkça para yöneticileri ABD benzinine yönelik düşüş tahminlerini yedi yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Piyasanın durumuna ilişkin ipuçları Salı günü Enerji Bilgi İdaresi’nin Kısa Vadeli Enerji Görünümü’nün açıklanmasıyla birlikte gelecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP