DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda Çin baskısı

Küresel piyasalarda Çin baskısı

Küresel piyasalarda Cuma günkü ABD verileri beklenirken, Çin'den gelen sinyaller de dikkatle izleniyor. MSCI Çin endeksi Mayıs ayındaki zirvesinden yüzde 10 gerilerken, ülke hisseleri için ufukta teknik düzeltme göründü.

ABONE OL
27 Haziran 2024 09:42
Küresel piyasalarda Çin baskısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wall Street endeksleri Çarşamba gününü hafif yükselişlerle tamamlasa da geç işlemlerde büyük teknoloji şirketlerinin hisselerinde düşüş etkili oldu.

Bilgisayarlar için hafıza çipleri üreten Micron Technology’nin hisseleri, şirketin bazı yatırımcıların tahminlerinin gerisinde kalan satış geliri öngörmesinin ardından düşüşe geçti. Haber, Nvidia Corp. dahil olmak üzere bazı çip üreticilerinin hisselerini aşağı çekti. ABD vadeli endekslerinde kayıplar sürüyor.

Asya’da Japonya, Hong Kong, Güney Kore ve Çin hisse senetlerinin tümü gerileyerek MSCI Asya Pasifik Endeksi’nin üç gün içindeki ilk kaybına yol açtı. Japon yeni 1986’dan bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bir miktar toparlandı.

MSCI Çin endeksi Mayıs zirvesinden yüzde 10 düştü.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Döviz Endeksi son iki ayın en düşük seviyesine yaklaşırken, Bloomberg Asya Dolar Endeksi doların güçlenmesiyle en son 2022’de görülen seviyelere geriledi.

ABD tahvilleri, Cuma günkü PCE verilerinin enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğini göstereceği endişesiyle son kayıplarını genişletti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP