Kübalılar, çöken para birimlerine karşı kriptoya yöneliyor

Kübalılar, çöken para birimlerine karşı kriptoya yöneliyor

ABONE OL
25 Ekim 2022 15:15
Kübalılar, çöken para birimlerine karşı kriptoya yöneliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kübalılar için Kripto Yeni Bir Seçenek

NBC’nin haberine göre, Küba’da yiyecek içecek satın almak için Bitcoin kullanılabiliyor. 100.000’den fazla Kübalı, kripto para birimi kullanıyor ve bunu benimseyen sakinlerin sayısının, büyük ölçüde üç yıl önce mobil internetin tanıtılmasıyla arttığı söyleniyor. 

Küba’daki bazı kafelerin sahipleri ABD yaptırımları nedeniyle çoğu Kübalının Visa veya Mastercard gibi uluslararası kabul görmüş kredi veya banka kartlarını kullanamadığını, bu yüzden de Bitcoin ve Ethereum ile ödeme kabul ettiklerini söylüyor. 

Küba ‘ya ambargonun hiç olmadığı kadar güçlendiği biliniyor. Öyle ki ülkeyle iş yapan JPMorgan ve Deutsche Bank gibi çok uluslu bankalar önemli cezalarla karşı karşıya kaldı.

Finbold ‘a göre, Küba hükümeti yiyecek ve ilaç gibi şeyleri satın almak için paraya sahip olsa bile, ödeme yapmak bir güçlük haline geliyor. Bu yüzden de merkez bankası ödemeler için lisans adımını attı.

University College London’dan bir ekonomist olan Dr. Emily Morris konuya ilişkin şunları söyledi:

“Küba’daki insanların buna bakması hiç de şaşırtıcı değil. Çünkü doğrudan iki taraf arasında bankadan değil, ödeme kanalından geçmeniz gereken işlemleri yapabiliyorsanız, bu ilgi görecektir” BTC 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP