DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İsrailli bakana mevkidaşından “savaş sonrası planı” baskısı

İsrailli bakana mevkidaşından “savaş sonrası planı” baskısı

ABD'de temaslarda bulunan İsrail Savunma Bakanı Gallant'a Amerikalı mevkidaşının baskı yaptığı açıklandı.

ABONE OL
25 Haziran 2024 13:05
İsrailli bakana mevkidaşından “savaş sonrası planı” baskısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün akşam İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Gazze için hızlı bir şekilde sağlam bir savaş sonrası planı geliştirmesi ve İsrail’in kuzey sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilimin tırmanmaması konusunda baskı yaptı.

Görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Blinken, Bakan Gallant’ı savaş sonrası dönemde Gazze’de güvenlik, yönetim ve yeniden yapılanmanın ilerletilmesine yönelik devam eden diplomatik çalışmalar konusunda bilgilendirdi ve bu çalışmaların İsrail’in güvenliği için önemini vurguladı” diye belirtildi.

ABD, İsrail’den Gazze için gerçekçi bir savaş sonrası planı hazırlamasını pekçok kez istemiş ve bu planın yokluğunun Filistin topraklarında kanunsuzluk ve kaosun yanı sıra Hamas’ın geri dönüşünü tetikleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Hamas ise yalnızca İsrail’in işgalinin sona ermesi ve bir Filistin devletinin kurulmasıyla barışın sağlanabileceğini belirtmişlerdi.

NETANYAHU’NUN AÇIKLAMALARI GÜNDEM OLMUŞTU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze’deki yoğun çatışmaların sona ermesinin İsrail’in Lübnan ile olan kuzey sınırı boyunca daha fazla kuvvet konuşlandırmasına olanak sağlayacağını ifade etmişti.

Hizbullah Haziran başlarında, bir İsrail saldırısında şimdiye kadarki en üst düzeydeki Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail’in kasabalarına ve askeri tesislerine roket ve insansız hava araçlarıyla (İHA) şu ana kadarki en büyük saldırısını yapmıştı.

Washington’a bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Savunma Bakanı Gallant, Başkan Joe Biden’ın üst düzeydeki yardımcıları Amos Hochstein ve Brett McGurk’ün yanı sıra CIA Başkanı Bill Burns ile de bir araya geldi. Gallant, bugün Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP