DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda yeniden Fed gündemi

Küresel piyasalarda yeniden Fed gündemi

Son iki haftada vadeli piyasada Temmuz ayı Fed toplantısında faiz indirim fiyatlamasının yükselmesinden kazanç sağlayacak iki büyük pozisyon açıldı. Bu durum küresel piyasalarda yeniden Fed faiz indirimleri fiyatlamalarının öne çıktığına işaret etti.

ABONE OL
21 Haziran 2024 09:16
Küresel piyasalarda yeniden Fed gündemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wall Street endeksleri Çarşamba günkü tatilin ardından gelen ilk işlem gününde düşüş kaydetti. Nasdaq 100 yüzde 0,8, S&P 500 yüzde 0,25 kayıpla kapandı. Teknoloji hisseleri kayıplara öncülük etti.

Stifel’dan Barry Bannister S&P 500 endeksinin bu yıl ilave bir yüzde 10’luk yükseliş kaydedebileceğini, 6 bin seviyesine ulaştıktan sonra 2026 ortasına kadar 4 bin 800 seviyesine inebileceğini öngördü. Haftanın son işlem günündeki ‘triple witching’ öncesi ABD vadeli endeksleri hafif artıda.

Asya Borsaları Wall Street’teki negatif kapanışların etkisiyle düşüşte. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Güney Kore, Hong Kong ve Çin hisse senetlerinin etkisiyle geriledi.

Bloomberg Dolar Endeksi dün yüzde 0,24 yükseldikten sonra yeni işlem gününde

Japonya’da enflasyon hızlandı

Japonya’da enflasyon enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle hız kazandı ve merkez bankasının önümüzdeki aylarda faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesi ihtimalinin önünü açtı.

Taze gıda hariç tüketici fiyatları Mayıs’ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artış kaydetti. Böylece veri Nisan ayında açıklanan yüzde 2,2’lik artışa göre hız kazanmış oldu.

Veri Bloomberg anket beklentisinin bir miktar altında kalsa da Japonya’da taze gıda hariç yıllık enflasyon 26 aydır BOJ’un yüzde 2’lik enflasyon hedefi ile ya aynı seviyede ya da bu seviyenin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Enerji fiyatlarında yaşanan yüzde 14,7’lik yükseliş, enflasyonun hız kazanmasında etkili oldu.

Rakuten Securities Economic Research Institute Başekonomisti Nobuyasu Atago, “TÜFE’deki toparlanma beklenen Aralık’ta oldu ve bu verinin BOJ’un bir sonraki faiz artırımı için tek başına belirleyici bir faktör olacağını düşünmüyorum” dedi.

Atago, BOJ’un artırım için Ağustos ayında açıklanacak ikinci çeyrek ekonomik büyüme verilerini görene kadar beklemek zorunda kalabileceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP