DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Norveç Merkez Bankası’ndan bu yıl faiz indirimini erteleme sinyali

Norveç Merkez Bankası’ndan bu yıl faiz indirimini erteleme sinyali

Norveç Merkez Bankası gösterge mevduat faizini beklentilere paralel olarak yüzde 4,5 seviyesinde sabit bıraktı. Norges Başkanı Ida Wolden Bache, politika faizinin kademeli olarak düşürülmeden önce yıl sonuna kadar yüzde 4,5 seviyesinde kalmaya devam edeceğini açıkladı.

ABONE OL
20 Haziran 2024 12:57
Norveç Merkez Bankası’ndan bu yıl faiz indirimini erteleme sinyali
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norges Bank, Bloomberg anketindeki tüm analistlerin öngördüğü gibi Perşembe günü gösterge mevduat faizini yüzde 4,5 seviyesinde sabit tuttu.

Norveç Merkez Bankası, enflasyonun inatçı kalacağı yönündeki endişeleri öne sürerek borçlanma maliyetlerini muhtemelen yılın geri kalanında 2008’den bu yana en yüksek seviyede tutması gerekeceğini açıkladı. Norveç kronu açıklamanın ardından yükselişe geçti ve euro karşısında yüzde 0,6 artışla Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Norges Bank’ın gevşemede diğer merkez bankalarının gerisinde kalacağına dair artan beklentiler üzerine kron, Mayıs ayından bu yana euro karşısında değer kazandı.

Norges Başkanı Ida Wolden Bache yaptığı açıklamada, “Ekonomi şu anda öngörüldüğü gibi gelişirse, politika faizi kademeli olarak düşürülmeden önce yıl sonuna kadar yüzde 4,5 seviyesinde kalmaya devam edecek” dedi.

Danske Bank A/S FX ve Kurumsal Araştırma Başkanı Kristoffer Kjaer Lomholt, ise “Bu sadece bizim için değil, aynı zamanda değişimin Eylül’den Aralık’a gelmesini bekleyen piyasanın geri kalanı için de şahin bir sürpriz” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP