DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AÇIK

KALAN SÜRE

Madenlere bağımsız denetim önerisi

Madenlere bağımsız denetim önerisi

TMD Başkanı Mehmet Yılmaz, İliç’teki kaza için TBMM araştırma komisyonun hazırlayacağı raporun kritik önem taşıdığını belirtti.

ABONE OL
20 Haziran 2024 08:52
Madenlere bağımsız denetim önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Başkanı Mehmet Yılmaz, maden facialarının önlenebilmesi için madencilerin kendi kendini denetlediği bağımsız denetim modeline geçilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu modelin Kanada’da uygulandığına işaret eden Yılmaz, bu modelde madenci örgütlerinin oluşturduğu bir bağımsız denetim şirketi aracılığıyla maden şirketlerinin standartlara uygun olarak denetlendiğini belirtti.

‘KAZALAR AZALIR’

Denetimlerden geçen şirketlere sertifika verilirken denetimlerde sınıfta kalan şirketlere kendilerini düzeltmeleri için uygun sürelerin verildiğini anlatan Yılmaz, bu modele geçilmesi halinde maden kazalarının hızla azalacağını savundu. Yılmaz, madenlerde standartları oluşturulmuş sıkı denetimlere ihtiyaç olduğuna işaret ederken, madenlerde en iyi denetimi madenleri çok iyi bilen madencilerin yapabileceğini, halen Kanada ve bazı ülkelerde uygulanan bu modeli Türkiye’ye de getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, “Kanada Madenciler Derneği’nin ‘Sürdürülebilir Madencilik İlkeleri’ diye yayınladığı bir ilkesi var. O ilkeye göre standartlarını belirlemiş. Türkiye’de bu model uygulandığında şirketlerin standartlara uyumlu hale gelmeleri biraz zaman alacaktır ancak sonucu çok güzel olacaktır” dedi. Erdoğan Süzer/sozcu

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP