DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Çin kadınlar tuvaletine sayaç yerleştirdi

Çin kadınlar tuvaletine sayaç yerleştirdi

Çin'in, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tapınaklardaki kadınlar tuvaletindeki kabinlerin üzerine zamanlayıcılar yerleştirmesi büyük şaşkınlık yarattı.

ABONE OL
13 Haziran 2024 17:49
Çin kadınlar tuvaletine sayaç yerleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Budist tapınağı olan Yungang Mağaraları, kuzey Çin’in Shanxi eyaletindeki en büyük cazibe merkezlerinden biri ve 2023 yılında kaya yüzüne oyulmuş antik alanı 3 milyon kişinin ziyaret ettiği kaydedildi.

Ancak yakın zamanda yerel bir Çin haber kaynağı olan Xiaoxiang Morning Herald ile paylaşılan bir videoda, tapınak etrafındaki kadın tuvaletlerindeki her kabinin üstüne dijital zamanlayıcılar konulduğu görülüyor.

Bir kabin boş olduğunda, küçük ekranda “boş” kelimesi yeşil renkte görüntüleniyor. Ancak içeride biri varsa orada bulunduğu dakika ve saniye sayısı kırmızı renkte gösteriliyor.

Ancak Xiaoxiang Morning Herald’a konuşan bir ziyaretçi, kendilerini “izleniyormuş” gibi hissettirdiği için bunu “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Yaptığı açıklamada, “Teknolojik olarak oldukça gelişmiş buldum, bu yüzden dışarıda sıraya girmenize veya banyo kapısını çalmanıza gerek yok. Ama aynı zamanda bunu biraz utanç verici buldum. Sanki izleniyormuşum gibi hissettim.” dedi.

Antik alandaki personelden biri, geliştirmelerin, turistik mekana gelen ziyaretçi sayısındaki artışla başa çıkmak için yapıldığını iddia etti.

Gazetenin aktardığına göre personel, “Tuvaletleri kullanabileceğiniz süreyi kontrol etmek için orada değiller.”

“Birini kabinden dışarı atmamız imkansız. Bir kişinin tuvaleti ne kadar süre kullanabileceği konusunda 5 veya 10 dakika gibi bir süre sınırı koymuyoruz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP