DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Çin, AB’nin ithal elektrikli araçlarına ek gümrük vergisi getirmesine tepki gösterdi
  • Ekonomi Manşet :
  • Dünya
  • Çin, AB’nin ithal elektrikli araçlarına ek gümrük vergisi getirmesine tepki gösterdi

Çin, AB’nin ithal elektrikli araçlarına ek gümrük vergisi getirmesine tepki gösterdi

Pekin yönetimi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun yürüttüğü sübvansiyon soruşturmasının ardından Çin'den ithal elektrikli araçlara ek gümrük vergisi getirmesini eleştirdi.

ABONE OL
13 Haziran 2024 14:27
Çin, AB’nin ithal elektrikli araçlarına ek gümrük vergisi getirmesine tepki gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, “AB Komisyonu, bir yanda yeşil kalkınmanın bayraktarlığını yaparken diğer yanda korumacılık sopasını sallıyor, ticari ve ekonomik meseleleri siyasileştirerek silah haline getiriyor.” ifadesine yer verildi.

AB’nin sonraki süreçte atacağı adımların Çin tarafından yakından izleneceği belirtilen açıklamada, Çin şirketlerinin meşru haklarının ve çıkarlarının korunması için gereken tüm tedbirlerin kararlılıkla alınacağı vurgulandı.

AB Komisyonu, Çin’in elektrikli otomobil üretimine sağladığı devlet sübvansiyonlarına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında ithal elektrikli araçların büyük bölümüne geçici olarak ek yüzde 21 gümrük vergisi getireceğini duyurmuştu.

Komisyon, soruşturma kapsamında incelenen Çinli üreticilerden, süreçte AB makamlarıyla işbirliği yapan BYD’ye yüzde 17,4, Geely’ye yüzde 20, işbirliği yapmayan SAIC Motor’a ise yüzde 38,1 ek gümrük tarifesi uygulanacağını bildirmişti.

Geçici ek vergiyle normalde yüzde 10’luk standart tarife uygulanan elektrikli araçlar için gümrük tarifesi yüzde 31’e çıkacak. Komisyonun, vergileri üye ülkelere kabul ettirip kalıcı hale getirmesi için 4 aylık süresi bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP