DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Petrolde kritik veriler öncesi sakin seyir

Petrolde kritik veriler öncesi sakin seyir

Petrol fiyatları, yatırımcıların bir dizi sektör raporunu ve Fed’in faiz oranlarına ilişkin kararını sabırsızlıkla beklemesiyle, aynı zamanda piyasanın OPEC+'nın arzı yeniden canlandırma kararını hâlâ değerlendirmesiyle haftalık düşüşünün ardından sakinleşti.

ABONE OL
10 Haziran 2024 07:50
Petrolde kritik veriler öncesi sakin seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent, ittifakın üçüncü çeyrekten itibaren daha fazla arz sağlamaya başlayacağını açıklamasının ardından geçen hafta yüzde 2,5 kaybettikten sonra varil başına 80 dolar civarında işlem gördü. ABD ham petrolü 76 dolara civarında.

Yatırımcılar, OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın Salı ve Çarşamba günü yayınlanacak, sektörün sağlığına ışık tutacak aylık raporlarını bekliyor olacak. Fed, faiz oranlarına ilişkin kararını da hafta ortasında açıklayacak. Güçlü ekonomik veriler ve inatçı yüksek enflasyon, piyasanın ABD merkez bankasının uzun süredir beklenen borçlanma maliyetlerini düşürme hedefine yaklaştığı yönündeki tahminlerini ortaya çıkardı.

Jeopolitik gerilimler odakta kalmaya devam ediyor. Hamas yönetimindeki hükümetin medya ofisine göre, İsrail’in 200’den fazla Filistinlinin ölümüne yol açan saldırının bir parçası olan Gazze’deki operasyonda dört rehineyi serbest bırakmasının ardından Orta Doğu’da gerginlikler arttı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde ülkesinde aşırı sağın açık farkla ilk sırada çıkması üzerine parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Çin anakarası ve Hong Kong’daki tatil nedeniyle Asya saatlerinde ticaret hacimlerinin zayıf olması muhtemel.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP