DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN %
İstanbul
32°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

İsrail dört rehineyi kurtardı, 200 kişiyi katletti

İsrail dört rehineyi kurtardı, 200 kişiyi katletti

İsrail'in Filistin'de sivillere karşı saldırıları devam ederken dün yaşanan olay uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırdı.

ABONE OL
9 Haziran 2024 09:45
İsrail dört rehineyi kurtardı, 200 kişiyi katletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu dün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki farklı noktalara saldırılara devam etmiş ve dört İsrailli esirin kurtarıldığını duyurmuştu.

Gazze’deki hükümetin medya ofisi ise İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 210 kişinin öldüğünü ve 400 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırı uluslararası kamuoyunun tepkisini çekerken İsrail’in dört rehineyi kurtarmak için yaptığı operasyonun detaylarını olay yerindeki siviller ve doktorlar anlattı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’a konuşan Rami El-Şerifi isimli doktor, “Operasyon sırasında helikopterler hastane bahçesinde hareket eden herkesi hedef aldı. Operasyon sırasında ambulansların hastaneden çıkmasına ya da hastaneye girmesine izin verilmedi” dedi.

İsrail’in operasyon sırasında kurtardığı dört isim ise Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv ve Noa Argamani oldu. Bu isimlerinde Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de bir müzik festivaline düzenlediği saldırıda yakalandığı belirtildi.

Aynı gazeteye konuşan ve yerinden edildiği için Nuseyrat yakınlarındaki bir kampta yaşayan ve güvenliğinden endişe ettiği için ismini açıklamayan kadın, “Bombalamalar sebebiyle yüz kat daha çok korkuyoruz. Allah’a bizi kurtarması için dua ediyorum. Bu insanlar istediklerini elde etmek için bütün dünyayı yakmaya hazırlar” dedi.

FOTOĞRAFLARI İSRAİL ORDUSU PAYLAŞTI

26 yaşındaki Argamani o dönemde uluslararası medyada gündem olmuştu. İsrail medyası Argamani’nin ailesiyle buluştuğu görüntüleri paylaşarak adeta propaganda malzemesi olarak kullandı.

İsrail ordusu, aralarında Reuters’ın da olduğu çok sayıda uluslararası haber ajansına İsrailli rehinelerin sevdiklerine kavuştuğu anlara ait özel fotoğrafları paylaşırken, birçok yabancı medya kuruluşu da bu sürece dahil edildi.

ABD’DEN KRİZ ÇIKARACAK AÇIKLAMA

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde 4 İsrailli esiri kurtarma “operasyonu”na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, esirlerin kurtarılmasından duydukları memnuniyeti aktardı.

Sullivan, en az 210 Filistinli sivilin öldürüldüğü bildirilen saldırılarda 4 İsrailli esirin Hamas’ın elinden “başarılı bir operasyon”la kurtarıldığını, söz konusu kişilerin Gazze’den çıkarıldığını ve İsrail güçlerini “tebrik ettiklerini” dile getirdi.

ABD’nin, Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin kurtarılmasına “çeşitli yollarla” katkı verdiğini kaydeden Sullivan, “ABD, halen Hamas tarafından tutulan esirlerin serbest kalabilmesine yönelik tüm çabaları destekliyor; bu çabalar halen devam eden ateşkes müzakerelerini ve diğer araçları kapsıyor.” ifadesini kullandı.

Sullivan, Gazze’de ateşkesin hem esirlerin serbest bırakılması hem de Gazze’ye yardımların rahatça girebilmesi noktasında önemli olduğunu belirterek bir an önce ateşkesin sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP