DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Bayer’in cezası düştü

Bayer’in cezası düştü

ABD'de yargıç Bayer'e verilen 2,24 milyar dolarlık tazminat cezasını 400 milyon dolara düşürdü.

ABONE OL
5 Haziran 2024 07:30
Bayer’in cezası düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yargıç, Bayer’in yabani ot ilacı Roundup’ın insan sağlığına verdiği zarar ve kansere yol açması nedeniyle juri tarafından verilmiy olan 2,25 milyar dolarlık tazminat kararını 400 milyon dolara indirdi.

Philadelphia Common Pleas Mahkemesi’ndeki bir jüri, John McKivison’ın Hodgkins dışı lenfomasının Roundup’ı birkaç yıl boyunca evinin bahçe işlerinde kullanmasının bir sonucu olduğunu tespit etti ve Bayer’in 250 milyon dolar telafi edici tazminat ve 2 milyar dolar cezai tazminat ödemesine karar vermişti.

Yargıç Susan Schulman, Bayer’in bu karara itiraz eden bazı duruşma sonrası önergelerini kabul ederek telafi edici tazminatı 50 milyon dolara ve cezai tazminatı 350 milyon dolara indirdi.

Bayer, Pennsylvania Yüksek Mahkemesi’ne temyiz başvurusunda bulunmaya devam edeceğini ve mahkemenin jürinin yanıltıcı ve “kışkırtıcı” olarak nitelendirdiği ifadeleri dinlemesine izin verme kararına itiraz edeceğini söyledi.

Bayer sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, “Mahkemenin kararı anayasaya aykırı olarak verilen aşırı tazminat miktarını azaltsa da, yargılamanın önemli ve geri dönülemez hatalarla gölgelenmiş olması nedeniyle sorumluluk kararına ilişkin karara katılmıyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP