DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22664651,09%
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Schengen krizinde yeni perde

Schengen krizinde yeni perde

Macaristan Büyükelçiliği, 8 günlük Schengen vizesi alan bir Türk vatandaşının pasaportunun arasına "uyarı notu" koyarak vize sahteciliğiyle mücadele kapsamında yeni bir uygulama başlattı.

ABONE OL
30 Mayıs 2024 19:02
Schengen krizinde yeni perde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa ülkeleriyle yaşanan Schengen vizesi krizi sürerken, krizi derinleştirecek bir uygulama daha başlatıldı.

Macaristan Büyükelçiliği, 8 günlük Schengen vizesi alan bir Türk vatandaşının pasaportunun arasına koyduğu uyarı notunda vizenin amaca uygun kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesi için, Türkiye’ye dönüşte Macaristan Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’ne pasaportla gidilmesini istedi.

Türk vatandaşına sadece 8 günlük vize verdi

Macaristan Büyükelçiliği, Macaristan’a gitmek için Schengen vizesine başvuran Türk vatandaşının vize başvurusunu kabul etti ancak sadece 8 günlük vize verdi.

Büyükelçilik, pasaportun arasına bir uyarı notu da koydu. Notta, Türkiye’ye döndüğünde bir hafta içinde Macaristan Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’ne gelinmesi talep edildi. T24’ten Asya Tekyaşar’ın haberine göre uyarı notunda, “Macaristan Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü verilen vizenin usulüne uygun kullanıldığının incelenmesi için, Schengen Bölgesi’nden Türkiye’ye döndükten sonra bir hafta içinde pasaportunuzu konsolosluğumuza getirmenizi talep eder” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’den Schengen vizesi için yapılan başvurularda ret oranı her geçen gün artıyor. Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında ret oranının 4 yıllık süreçte büyük artış gösterdiği, 2019’da yüzde 9,7 olan ret oranının 2023 yılında yüzde 16,1’e yükseldiği belirtiliyor.

Öte yandan Schengen bölgesi ülkelerinin, sınırlı olan kontenjanların da dolması gerekçesiyle vize randevularını mayıs ayı sonuna kadar kapatmış olduğu bildirilmişti.

Vize yenileme ücretlerine zam yapılmıştı

AB Komisyonu geçtiğimiz hafta, Schengen vize yenileme ücretlerine yüzde 12 zam yapmıştı. Yeni zamla beraber vize yenileme ücreti yetişkinler için 90 euro, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euro’ya yükseldi. Yeni tarife 11 Haziran’dan itibaren geçerli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP