DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Dikkat çekici iddia: Elon Musk, Donald Trump’ın danışmanı olabilir

Dikkat çekici iddia: Elon Musk, Donald Trump’ın danışmanı olabilir

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimleri tekrar kazanması durumunda kendisine danışmanlık görevi verilmesi konusunda Elon Musk ile görüştüğü öğrenildi.

ABONE OL
30 Mayıs 2024 15:55
Dikkat çekici iddia: Elon Musk, Donald Trump’ın danışmanı olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi parti adayı eski başkanın, bir zamanlar sürekli olarak Demokratlara oy verdiğini söyleyen ancak şimdi Joe Biden yönetimindeki ABD’ye göçmen krizi konusunda uyarıda bulunan Tesla ve X’in CEO’su Elon Musk’la görüşmelerde bulunuyor.

Wall Street Journal, Musk’ın ekonomiden göçe, bilimden ABD Uzay Kuvvetleri’ne kadar birçok konuda Trump’ın ikinci başkanlık dönemine danışmanlık yapabileceğini söyledi. Bir zamanlar Trump’la kavgalı olan Musk, artık eski başkanla düzenli olarak konuşuyor ve Kasım ayında Başkan Biden’ı yenmek için yardım teklifinde bulunuyor.

52 yaşındaki Musk’ın servetini, Trump’ın kampanyasına bağış yapmak için kullanması bekleniyor. Forbes, Musk’ı yaklaşık 200 milyar dolarlık tahmini servetiyle dünyanın en zengin ikinci adamı olarak sıraladı. Aynı yayında Trump’ın net servetinin 6,9 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Musk’ın danışmanlık rolünü tartışmak üzere yapılan toplantının, milyarder yatırımcı Nelson Peltz’in Palm Beach’teki ev sahipliğinde mart ayında kahvaltı sırasında gerçekleştiği söyleniyor. Musk ve Peltz ayrıca Trump’a 2024 seçimlerinde seçim yolsuzluğunu önlemeye yönelik bir proje geliştirme planları hakkında da bilgi verdi.

Görüşmede Musk’a üç yaşındaki oğlu eşlik ederken, Trump da 18 yaşındaki oğlu Barron’u beraberinde getirdi. Musk’la arkadaş olan teknoloji girişimcisi Peltz’in oğlu Diesel de diğer arkadaşlarıyla birlikte yemekte babasına katıldı.

Milyarder girişimci, son üç başkanlık seçiminde Barack Obama, Hillary Clinton ve Biden’a oy verdiğini söyledi ve ardından 2022 ara seçimlerinde ilk kez Cumhuriyetçilere oy verdiğini duyurdu. Sadece iki yıl önce Trump ve Musk, eski başkanın milyarder girişimciyi “saçmalık sanatçısı” olarak nitelendirmesiyle kamuoyu önünde hakaretlerde bulunuyorlardı.

Ancak ikili aralarını düzeltti ve Musk, X’teki platformunu Biden’ın başkanlığına tepki göstermek ve Trump’ın özellikle göçmenlik konusundaki kampanya mesajlarını yaymak için giderek daha fazla kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Musk, Biden’ın Demokratların oylarını çarpıtmak ve Amerika’yı “kalıcı bir tek partili derin sosyalist devlete” dönüştürmek için milyonlarca belgesiz göçmeni ABD’ye kasten “ithal ettiği” yönündeki komplo teorisini açıkça destekledi.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP