DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Şi: Çin’in mali düzenlemelere ihtiyacı var

Şi: Çin’in mali düzenlemelere ihtiyacı var

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkenin mali düzenleyicilerinin ve yerel yönetimlerinin riskleri ortadan kaldırma konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
27 Mayıs 2024 14:45
Şi: Çin’in mali düzenlemelere ihtiyacı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Pazartesi günü hesap verebilirliğe ilişkin yeni kuralları gözden geçirmek üzere bir Politbüro toplantısına başkanlık ederken, ülkenin mali düzenleyicilerinin ve yerel yönetimlerinin riskleri ortadan kaldırma konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Resmi Xinhua Haber Ajansı’na göre Şi, 24 üyeli karar alma organına, yeni kuralların Komünist Partinin finans sektöründeki liderliğini güçlendireceğini belirtti. Öte yandan Şi, söz konusu amacın, mali riskleri önlemek ve etkisiz hale getirmek için mali denetim gerçekleştirirken her düzeydeki yetkililerin siyasi performans hakkında doğru görüşler oluşturmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Çin’in politika yapıcıları Mart ayındaki yıllık yasama toplantılarında finansal risklere ve “gizli tehlikelere” karşı daha derin önlemler alma sözü vermişlerdi. Ayrıca Başbakan Li Qiang, emlak sektörü, yerel yönetim borçları, küçük ve orta ölçekli finans kurumlarındaki risklere dikkat çekmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP