DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

AK Parti’den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama

AK Parti’den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama

Sokak hayvanlarına yönelik taslak düzenleme kamuoyunun gündeminde yer alıyor. "Sokak hayvanlarını uyutma" yöntemi tartışmalara neden olurken AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’ndan yeni bir açıklama geldi. Yenişehirlioğlu, "İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz" dedi.

ABONE OL
23 Mayıs 2024 16:06
AK Parti’den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’nin hayati tehlike oluşturduğu gerekçesiyle, sokak hayvanlarının, özellikle de köpeklerin 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde “uyutularak”, yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis’e gelmeden tartışma yarattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, başıboş köpekler için hazırlanan düzenlemeyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Nihai bir taslak üzerinde karar kılınmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, “İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz. Ülkeler bunu nasıl çözmüş, bir fikir geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenişehirlioğlu, tüm kesimleri dinleyerek, geniş kapsamlı bir taslak hazırlamak istediklerini ifade etti.

Önümüzdeki hafta bu konuda muhalefet partilerini ziyaret edececeğini söyleyen Yenişehirlioğlu, çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini anlattı.

İngiltere modeli nedir?
Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak yapılması planlanan düzenlemede gündeme gelen İngiltere modeli, her belediyenin, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğrafını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlamasını kapsıyor.

Buna göre her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün boyunca bekleniyor. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpek uyutuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP