DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda Nvidia heyecanı

Küresel piyasalarda Nvidia heyecanı

Küresel piyasalarda dikkatler Çarşamba günü açıklanacak Nvidia bilançosuna çevrilirken, risk iştahında artış dikkat çekiyor.

ABONE OL
21 Mayıs 2024 15:09
Küresel piyasalarda Nvidia heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de hisse senedi endeksleri, ‘Muhteşem Yedili’ olarak adlandırılan şirketlerin sonuncusu olan Nvidia Corp.’un Çarşamba günü açıklanacak bilançosu öncesi tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyretti.

S&P 500 çok sınırlı bir artışla 5 bin 300’ün üzerinde kapanırken, Nasdaq 100 yüzde 0,7 yükseliş kaydetti ve rekor tazeledi.

Boğa piyasasına güç veren yapay zeka çılgınlığının merkezinde yer alan dev çip üreticisi Nvidia’nın açıklayacağı finansallar ile geleceğe yönelik beklentileri hem Wall Street hem de teknoloji dünyası merakla bekliyor. Freedom Capital Markets’tan Jay Woods, “Piyasanın bu hafta ivmesini koruması tek bir hisse senedine bağlı olabilir – Nvidia” değerlendirmesinde bulundu. Nvidia hissesi günü yüzde 2,5 yükselerek noktaladı. Benzer şekilde yapay zeka ilişkili Advanced Micro Devices ve Intel Corp. hisseleri de yükseldi.

Asya hisseleri, Li Auto Inc. şirketinin zayıf bilançosunun etkisiyle, yedi günlük yükselişin ardından geriledi. Bölge para birimlerinin çoğu dolar karşısında değer kaybetti.

Dolar, Fed yetkililerinin para politikasının kısıtlayıcı olmaya devam ettiğini teyit etmelerinin ardından ABD Hazine tahvil getirilerinde yaşanan artışı takip ederek yükseldi. ABD tahvil getirilerindeki yükselişte bu açıklamaların yanı sıra çeşitli yoğun bir kurumsal ihraç programı etkili oldu.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi günü 2 baz puan artışla yüzde 4,44’ten tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP