DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İGDAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek mi?

İGDAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural’ın İGDAŞ’ın halka arz yoluyla özelleştirileceği yolundaki ifadeleri kamuoyunda ses getirdi. Konu İBB Başkanı İmamoğlu’na soruldu. İmamoğlu, Vural’ın haddini aşan bir açıklamada bulunduğunu belirtirken, İGDAŞ’ın halka arzının mümkün olduğunu fakat henüz masaya gelmediğini” ifade etti.

ABONE OL
18 Mayıs 2024 18:10
İGDAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, belediye meclisinde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığını söylemişti.

Bloomberg’e konuşan Vural’ın 10 milyar dolara kadar değerleme ile İGDAŞ’ın halka arz edilebileceği yolundaki açıklaması kamuoyunda ses getirmişti.

‘İSPARK ve Halk Ekmek’e de sıra gelebilir’
Vural, otopark şirketi İSPARK’ın, su şirketi Hamidiye’nin ve ucuz ekmek üreticisi Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu belirtimişti. Vural İGDAŞ’ın ardından sıranın İspark’a gelebileceğini, ancak bunun henüz masada olmadığını söyledi.

Bazı ekonomistler özelleştirmeye karşı tutum takınırken, bazıları kaynak yaratma noktasında olumlu bir adım olabileceğini savunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP