DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22709652,03%
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Petrol haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor

Petrol haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor

Petrol, vadeli kontratların dar bir aralıkta kalması ve arz ve enflasyon görünümüne odaklanılmasıyla haftalık hafif bir kazanç elde etmeye hazırlanıyor.

ABONE OL
17 Mayıs 2024 07:46
Petrol haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent, vadeli kontratların yaklaşık yüzde 1 değer kazandığı iki günlük yükselişin ardından varil başına 83 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 79 dolara yakındı. ABD ham petrol stoklarındaki düşüş ve ABD enflasyonunun düşebileceğine dair işaretlerin ortadan kalkması, son oturumlarda Uluslararası Enerji Ajansı da dahil olmak üzere grupların talep artışının zayıflayacağı yönündeki görünümlerle yarıştı.

Aracı kurum Phillip Nova Pte’nin kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva, OPEC ve IEA gibi kuruluşların “piyasa zemininin şu anda uyumsuz talep ve arz tahminlerinden oluşan bir bulmaca” ile bu hafta petrolün birkaç net itici gücü olduğunu söyledi. Ayrıca ABD’deki daha yumuşak enflasyon verilerini değerlendiren Sachdeva, “Fed’in faiz indirimi gidişatına ilişkin hız ve zaman çizelgesi konusundaki belirsizliği hafifletmedi” dedi.

Orta Doğu’daki gerginliklerden kaynaklanan jeopolitik risk priminin azalması nedeniyle vadeli kontratlar Nisan ayından bu yana düşüş gösterse de ham petrol yılbaşından bu yana yüksek seyrediyor. 1 Haziran’da yapılacak OPEC+ toplantısında, grubun mevcut üretim kesintilerine devam etme konusunda anlaşmaya varması beklenirken, bazı üyeler kabul edilen kapasite seviyelerinin yükseltilmesini talep ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP