DOLAR 33,9997 -0.21%
EURO 37,6798 0.09%
ALTIN 2.731,87-0,37
BITCOIN %
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Meta’nın NFT basımı ve satışı üzerine çalıştığı iddia ediliyor

Meta’nın NFT basımı ve satışı üzerine çalıştığı iddia ediliyor

ABONE OL
25 Ekim 2022 15:25
Meta’nın NFT basımı ve satışı üzerine çalıştığı iddia ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Financial Times’ın haberinde, Meta’nın alt şirketleri olan Facebook ve Instagram’daki geliştiri ekiplere yakın kişilere göre, kullanıcıların NFT’lerini sosyal medya profillerinde görüntülemelerine olanak tanıyacak bir özellik hazırlıyor.
Ekip aynı zamanda kullanıcıların NFT’leri oluşturmasına veya basmasına yardımcı olacak bir prototip üzerinde de çalışıyor.

Meta, NFT Sektöründe de Çalışmalarını Sürdürüyor

23 Aralık 2021 tarihinde Meta, iç yönetim çalışanlarına şirket içi bir mesaj göndermiş ve operasyonlarını Blockchain üzerine taşımaya yönelik hazırlıkları yapmalarını talep etmişti . Blockchain teknolojisi ile derin bir uyumluluk geliştirmek isteyen şirket, bu çabaları doğrultusunda sosyal medya platformlarında NFT satışlarını da desteklemek istiyor gibi gözüküyor. 

Özellikle NFT satışlarından yüzde 2.5 kesinti alan NFT platformu OpenSea, bu ay 13 milyar dolarlık bir değerlemeyle 300 milyon dolar topladı. Diğer taraftan ABD merkezli kripto borsası Coinbase de NFT platformu üzerinde çalışmalarını sürdürürken, NFT sektöründe rekabet hızla artıyor ve müşteri kısmında ise talep oldukça fazla.

Bunların yanında Twitter, NFT sergileme yeteneklerini test ederken, Reddit ise kendi NFT avatar koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Bu durumda Meta’nın metaverse planları ve gelişimine yönelik böyle bir adım atması hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak Meta tarafından henüz resmi bir açıklaman yapılmadığını da belirtmekte fayda var. BTC 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP