DOLAR 33,6224 0.01%
EURO 37,1217 0.22%
ALTIN 2.646,800,08
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Erdoğan: Kur, faiz, enflasyon sarmalında yaşamayacağız

Erdoğan: Kur, faiz, enflasyon sarmalında yaşamayacağız

ABONE OL
25 Ekim 2022 15:32
Erdoğan: Kur, faiz, enflasyon sarmalında yaşamayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

(Türkiye’nin büyüme oranları) Küresel salgın döneminde Türkiye bu üç çeyrekte de çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Yıl sonu itibarıyla da bu pozitif ayrışmayı devam ettireceğimiz inancındayım. 

Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam üretim, ihracat büyüme… Bu dört ana başlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 ama bu 10’un üzerine çıkabilir.

Hep söylüyorum ya faiz sebep enflasyon neticedir. Şu an faizi düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü inşallah hep beraber göreceğiz.

İki önemli destek paketi hazırladık. 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza yeni istihdam için 100 bin liraya kadar krediye erişim sağlıyoruz.

Amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak.

Zengini zengin yapan model faizciliktir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar.

Kur faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Yüksek faiz için kısa vadede ülkeye giren fonlar var. Bu dövizi düşürebilir ama bizim için ideal değildir. Yükselen kuru düşürmek için her seferinde daha fazla faiz vermek gerekir.

Kur faiz enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız. Bu tezgahın bozulmasını istemeyenler bizi yeniden bu oyuna çekmek istiyorlar. 

Türkiye’ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP