DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

İş dünyası “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management”  zirvesinde buluşacak
  • Ekonomi Manşet :
  • Gündem
  • İş dünyası “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management” zirvesinde buluşacak

İş dünyası “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management” zirvesinde buluşacak

İş dünyasının liderleri Çiğdem Yorgancıoğlu'nun zirve koordinatörlüğünü üstlendiği BSP Group Wes Organizasyonu ile gerçekleşen “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management” zirvesinde buluşacak.

ABONE OL
22 Mart 2023 02:10
İş dünyası “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management”  zirvesinde buluşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyasının liderleri Çiğdem Yorgancıoğlu’nun zirve koordinatörlüğünü üstlendiği BSP Group Wes Organizasyonu ile gerçekleşen “Uluslararası Bosphorus Strategic Planning and Management” zirvesinde buluşacak.

Türkiye’nin yanısıra Avusturya, İngiltere Hindistan,Kamerun , gibi ülkelerin girişimci sanayici, Uluslararası Şirket üst düzey yöneticisi ,stratejist,kanaat önderi akademisyen, bilim insanı, farklı mühendislik alanları uzmanları,kurumsal aktivistlerin, medya uzmanları ve iş dünyası liderlerinin konuşmacı olarak ve uluslararası ve Türkiye iş dünyasının katılımıyla gün boyu Stratejik Yönetimin sorunları masaya yatırılacak.

Kurumsal eğitim gelişim ve danışmanlıkta Türkiye’de alanının liderlerinden BSP Group evsahipliğine düzenlenen bu etkinlikte , Zirve koordinatörü Eğitmen, ekonomist,Enerji,Adli B.K-Bilişim Telcom Sözleşmeleri Uzmanı, Stratejist dünya gezgini ,tasarımcı sanatçı Çiğdem Yorgancıoğlu’nun yapacağı açılışın ardından zirvenin Onur konugu olarak ilk konuşmacı Türk Bankacılığının gurusu Bülent Şenver “Stratejik Yönetişim” konusunda bir sunum gerçekleştirecek .

Sizlere konferans ile ilgili hepsi birbirinden değerli konuşmacılar arasında ilk tanıtacağımız kişi ise Türkiye ‘nin yakından tanıdığı,Ekonomi ve Bankacılık dünyasının ilklerini başlatan Bankacılığın gurusu ve döneminin yılın adamı BÜLENT ŞENVER’ in yanısıra yine Türkiye’nin TV ekranlarında yakından tanıdığı bir başka isim Avusturya ve İngiltere’den katılan Klaus Jurgens olacak.

Klaus, London School of Economics’ten Hükümet alanında yüksek lisans derecesine sahiptir; Economyfirst Limited London’a bağlı; halen Avusturya, Türkiye ve Birleşik Krallık’ta İletişim Stratejisti ve Siyasi Analist olarak çalışmaktadır. Daily Sabah gazetesi, TRT World ve TRT German’a katkıda bulunmaktadır. En son konuk konuşmacı ve eğitmen olarak Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Eğitim Fakültesi’nde bulunmuştur.

İngiltere ve aynı zamanda Türkiye barolarına kayıtlı olan.LLB.LBM Endüstri Mühendisi Avukat Mehmet G.Alper Yalçın , Hint asıllı İngiliz ve Türk vatandaşı iş insanı ekonomi uzmanı Vadiraj Tılgul,stratejik ve verimli iş yaşamının İngiltere’deki seslerinden biri olan Uzman üst düzey yönetici Deniz Onar Uluer, marka danışmanı kurumsal aktivist,danışman ,konuşmacı ve girişimci Turgay Adıyaman, gibi İngiltere’den katılımcıların yanısıra yaşam koçu,akademisyen Jeololoji Mühendisi Prof Dr. Gülbin Gürdal Dündar’ın ,Beste Turgut gibi kadın girişimciliğinin de ödüllü temsilinin yer aldığı , zirvede Türkiye’nin dijital dönüşümünün mimarlarından ve Türk Bilişim dünyasının gurularından stratejist girişimci Uzay bilimleri astronomi eğitimi sonrası bilişim dünyasında kariyerini yüksege taşıyan ,öğretim görevlisi Levent Karadağ’ın yanısıra , yine İngiltere’den katılan son kitabı Cılk ile ile bir kez daha gerek Türkiye’de gerekse yaşadığı İngiltere’de sanat ve edebiyat dünyasında ses getiren girişimci iş insanı Burak Uluer’i de katılımcılar arasında görmekteyiz.

Etkinliğe yine Hindistan’dan katılan Bilişim dünyasının öncülerinden ve yöneticilerinden iki isim bulunmakta Satish Zope ve Sanjeevi Prasad. Fabrice Tibley Mouanjo ise Kamerun asıllı bir eğitmen ve eğitimini İngiltere’de tamamlamış ve halen doktorasını tamamlamakta olan bir öğrenci.

ZİRVEYE DAİR

Stratejik Planlama & Yönetim ve Dijital Dönüşüm, bugün pratikte ortak talep noktasında birleşirler . Bu ikisi ,birbirinden bağımsız hatta alakasız iki farklı konu gibi görünsede esasen birbirini güçlendiren alanlardır. Bu zirvenin temel gayesi , Stratejik Planlama ve Gelecek Çalışmalarının kesişim noktalarını ve tamamlayıcılıklarınına vurgu yaparak farklı noktalardan araştırmak ve anlamaya yöneliktir. Stratejik Planlama, geleceği konumlandırmayı, rekabette başı çekmeyi ve sektöre öncülük etmeyi hedefleyen tüm kuruluşlar için günümüzde kaçınılmaz hale gelmiştir. İşletme yönetiminde strateji kavramı, bir işletmenin içinde bulunduğu ortamın dinamizmine rağmen istikrarını korumak ve pazarda başarıya ulaşmak için seçtiği yolu tanımlar.

Gerek Türkiye’de Gerekse Dünyada kendi alanlarında olduğu kadar yaşamın farklı pek çok alanında ses getirmiş ,bir kısmını medyadan yakından tanıdığınız vizyoner liderler olarak hep birlikte bu zirvede sizlere bu konularda içgörüyü sunacağız . Ben Çiğdem Yorgancığlu Zirve koordinatörü ve moderatörü olarak bir açılış konuşmasını kısa tutma niyeti ile böylesi bir zirvenin gerekliliği konusunu biraz daha açalım .

Dijital Dönüşüm Çağında Yaklaşan Gelecek Çalışmaları ve Stratejik Planlama

Stratejik Planlama kuşkusuz çağdaş Stratejik Yönetimin öncülüdür. Bununla birlikte, Stratejik Planlama, 1980’lerde Y Kuşağı’nın ortaya çıkmasıyla akademi dünyasında artık esamesi okunmayan bir kavram haline geldi. Neticede , büyük ölçüde fütüristlerden oluşan yeni bir stratejik planlama metodolojistleri topluluğu ortaya çıktı. Fütüristik çalışmalaı da içine alan Geleceğe Yönelik çalışmalar stratejistlerin iktisadi, endüstriyel ve pazar konfigürasyonlarındaki yakın ve gelecekteki değişiklikler gibi güçlü konuları aydınlatarak planlama modellerini daha etkin ve verimli kullanmalarını kolaylaştırmıştır. Çağdaş, stratejik planlama modeli, gelecek çalışmacıları ve fütüristler tarafından kullanılan birçok teknik ve yöntemi entegre ve konsolide hale getirmek için bir yapı sağlar.Geleceğe dair çalışmalar, endüstrilerin ve rakiplerin pazarların gereksinimlerini karşılamak için gelecekteki yetenekleri (veya yetersizlikleri) hakkında öngörü sağlayarak planlamacıları bilgilendirir. Gelecek çalışmaları planlamacılara “vizyon” sağlayabilir, yani misyonu yerine getirildiğinde hem firma hem der endüstri tarafında ortaya çıkabilecek değişikliklerin önbelirlemelerini sağlayabilir.

Sanayinin tümüne dokunan mağduriyetlere, yeni iş modellerinin ortaya çıkışına , kurulu sistemlerin parçalandığına, sistemlerin yeniden tasarlandığına ve en önemlisi, çalışma ve iletişim kurma biçimimizin baş döndürücü bir hızla radikal bir şekilde değiştiğine tanık olmaktayız . Günümüzde artık günlük güncellemeler tarih oldu,teknolojiler açısından anında güncellemeleden bahsetmekteyiz. Robotlar, otomatlar, androidler, süper bilgisayarlar, makineler, mekanizmalar, , genetik mühendisliği, yapay zeka AI, sanal gerçeklik (VR), beyin ve yıldızlararası keşif, kovan zihni, nanoteknoloji, sibernetik ve sentetik biyoloji ve daha fazlası gibi yeni şafaklarla yeni dünyaya yürüdük .MRI makinesi aracılığıyla zihinleri okumak bir rutin olacak. çipler, elektrotlar, beyin ve beden mükemmel birleşik renkleri transhümanizmin yeni normalimiz olacak. Ve cyborg askerleri, SpaceX, Neural mürekkep projesi çok yakında dönüştürülecek.
Metamorfozlanmış “Cesur yeni dünya “düzenine hazır mıyız?- Yaratıcı Düşüncenin yeni bir değer olarak yükseleceğini not edelim! Bugün, insanlığın yeni normalle dönüşümünü kapsayan yeni bir teknolojik devrimin başlangıcındayız. Bu devrime Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Devrim diyoruz. Bu yeni devrimin hızı ve genişliği hakkında net tespitlerde bulunmak mümkün görünmemektedir.

NEDEN STRATEJİK YÖNETİM? * Rakiplerimiz kimlerdir? * SWOT açısından, rakiplerimizin gerçek güçlü yönleri nelerdir? * Rakiplerimizi küçümsediğimiz veya abarttığımız durumlar oluyor mu? *Peki , “Biz kimiz? * Güçlü olduğumuzu düşündüğümüz nitelik ya da özelliklerimiz gerçek mi? * Güçlü yanlarımız stratejik mi, değil mi? * Zayıflıklarımızı doğru bir şekilde ortaya koyuyor muyuz * Ne yaparız ya da yapmayız ? Ne yapabiliriz ya da ne yapamayız? Ve neden böyle? Bu tür soruları ne kadar erken doğru cevaplarsanız, stratejik hedeflerinize o kadar çabuk ulaşmaya devam edebilirsiniz.

I. Bugünün çalışma koşullarının ve iş modellerimizin on yıldan kısa bir süre içinde tamamen dönüşeceğini biliyor musunuz?
II. Robotların vasıfsız işgücünün ve beyaz yakalıların %50’sini ortadan kaldıracağını görmüyor olamayız değil mi ? Peki böyle bir tekilliğin radikal sosyopolitik sonuçlarına ne dersiniz?
III. Bugün, insanlığın yeni normalle dönüşümünü kapsayan yeni bir teknolojik devrimin başlangıcındayız. Bu devrime Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Devrim demekteyiz. Bu yeni devrimin hızı ve genişliği hakkında net tespitlerde bulunmak mümkün görünmemektedir. Bugünün çalışma koşullarının ve iş modellerimizin on yıldan kısa bir zaman zarfında tamamen dönüşeceğini biliyor musunuz?
IV. Tüm sesler heyecan verici; Yani Yapay Zeka insanlık için çok yönlü veya çok riskli olabilir. Öyle değil mi?
V. Peki, geleceğin medeniyet savaşlarının insanlık ve makineler arasında olacağının ve insanların bile uzayda yarattıkları ve sömürgeleştirdikleri ölüm makinelerinden kaçacaklarının çok ütopik olduğunu düşünüyor musunuz?
VI. Tüm sınırların, aracıların ve yetkililerin değişmesi ve hatta ortadan kalkması çok mu aşırı? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişim, empati, takım çalışması, liderlik gibi yumuşak becerilerin yanı sıra teknoloji üreten zekaların/dahilerin son derece kritik roller üstleneceğini ve Strateji 4.0’ın bu bireyler üzerinden uygulanacağını söylersek ne olur? Bugünün geleneksel şirketlerinin büyük çoğunluğunun en geç otuz yıl içinde yok olacağını hala kabul etmek istemiyor musunuz? Z ve Alfa kuşağı henüz öngöremediğiniz kabul ediliyor ama Y kuşağını bile anlamaz, motive etmez ve yönetmezseniz yok olmaya mahkûm olduğunuzu söylemek çok mu abartı olur?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP