DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Uzman analist değerlendirdi! Dogecoin’de yükseliş için ne olması gerekiyor?

Uzman analist değerlendirdi! Dogecoin’de yükseliş için ne olması gerekiyor?

ABONE OL
25 Ekim 2022 15:37
Uzman analist değerlendirdi! Dogecoin’de yükseliş için ne olması gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dogecoin’in Ekim ayı ortasından bu yana gösterdiği boğa lehine tablo, Eylül ayındaki durgun piyasadan sonra adeta ilaç gibi geldi. DOGE fiyatı geçtiğimiz haftadan bu yana yaklaşık olarak %30 değer kazandı ve analiste göre kritik bir direnç bölgesinin hemen ardından tam potansiyeline ulaşabilir. Analist Saif Naqvi, DOGE fiyatını değerlendirdi. Buna rağmen analist, DOGE’un fiyat hareketinin yukarı yönlü olması için sağlam hacimlerle desteklenmesi gerektiğini, bunun olmaması durumunda ise piyasasında birtakım sıkıntılar doğabileceğini söyledi. Bu yazının yazıldığı anlarda Dogecoin, son 24 saatte yaşadığı %3.5’lik düşüşü ile birlikte 0.247 dolardan işlem görüyor.

Analiste göre DOGE, 200SMA (yeşil), 0.273 dolardaki direnci ve üst alçalan trend çizgisinden oluşan bir teknik bölgeyi ele geçirerek Ağustos ayındaki boğa koşusunda ulaşılan 0.3495 dolara tekrardan erişmeyi hedefliyor. Analiste göre bu hedef, 0.301 dolar ve 0.32 dolardaki dirençlerin kırılmasını gerektireceğinden birtakım zorlukları da beraberinde getirebilir. Analiste göre, boğa yatırımcılarının az önce belirtilen direnç bölgesinde (beyaz) bocalaması durumunda 0.23 dolardaki destek seviyesi, bunun ardından ise 0.1945 dolardaki savunma hattı devreye girebilir. Diğer taraftan analist, 0.355 doların üstüne bir yükseliş yaşanması durumunda boğaların rahatlayabileceğini ve 0.38 dolar ile uzun vadeli hedef olan 0.44 doları hedefleyebileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, analiste göre DOGE fiyatı 0.273 dolar bölgesini aşmadan önce, bu bölgedeki çift zirve formasyonu nedeniyle kısa vadeli bir düşüşün eşiğinde olabilir. Düşük zaman dilimli grafiklerde, analist, düşüş baskısının piyasaya yavaş yavaş sızdığını hissediyor. Buna rağmen, günlük grafikte RSI değerinin yükselişi ve Directional Movement Index (DMI) göstergesinin boğa lehine bir dönüşüme yakın olması, uzamış bir satış dalgası ile ilgili endişeleri dağıtmış olabilir.

Analiste göre, içinde bulunduğumuz satış dalgası dönemi sona erdikten sonra Dogecoin fiyatı üçlü bir direnç bölgesi olan 200SMA (yeşil), 0.273 dolar direnci ve üst alçalan trend çizgisini (mavi) test edebilir. Analist, bu sıkışık direnç bölgesinin üstüne güçlü hacimler ile yaşanabilecek bir çıkışın, 0.44 dolara geri dönüşü sağlayabilecek kritik bir destek noktasının aşılmasına yardımcı olabileceğini düşünüyor. Analistin az önce de belirttiği üzere, Dogecoin fiyatının yükselişini sürdürebilmesi için yukarı yönlü baskı miktarını üst düzeyde tutması gerekiyor.. Bu haber https://limenya.com sitesinde yayınlanmıştır. İçeriği izinsiz kopyalamak limenya.com telif hakkı politikasının ihlali anlamına gelir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP